Abdallah Al Rowaished

Penyanyi dan pelakon lelaki Kuwait

Abdallah Al Rowaished (Arab: عبد الله الرويشد; lahir di Gabenor Hawalli, Kuwait, 18 Julai 1961; umur 62 tahun) merupakan seorang penyanyi dan pelakon lelaki Kuwait.

Abdallah Al Rowaished
عبد الله الرويشد
عبد الله الرويشد
Kelahiran
Abdallah Abdulrahman Mohamed Alruwaished
عبد الله عبد الرحمن محمد الرويشد

(1961-07-18) 18 Julai 1961 (umur 62)
Kuwait Gabenor Hawalli, Kuwait
Pekerjaan
Tahun aktif1975–kini
Kerjaya muzik
GenreMuzik Arab
Syarikat rakaman
Rotana Music Group
Abdallah Al Rowaished

Diskografi

sunting
  • Rahalti (1983)
  • Ay Ma'aza (1984)
  • Eb Ay Haal (1985)
  • Astahmelek (1986)
  • Mashoor (1987)
  • Abdallah Alruwaished 1988 (1988)
  • Abdallah Alruwaished 1989 (1989)
  • Abdallah Alruwaished 1990 (1990)
  • Abdallah Alruwaished 1992 (1992)
  • Abdallah Alruwaished (1993)
  • Alruwaished 1994 (1994)
  • Ramady (1995)
  • Lemni Ebshoug (1996)
  • Tasawer (1997)
  • Wainek (1998)
  • Sadigeeni (1999)
  • Watan Omri (2000)
  • Wein Rayeh (2001)
  • Efeeni (2002)
  • Ah Ya Zeman (2003)
  • El Shoug W El Dama'a (2004)
  • Mafee Ahad Mertah (2005)
  • Abdallah Alruwaished 2006 (2006)
  • Abdallah Alruwaished 2008 (2008)
  • Temana (2009)
  • Laylat Omer (2010)
  • Enty Helm (2011)
  • Malik Bel Hob (2015)
  • Tesalem Alek (2017)

Pautan luar

sunting