Buka menu utama

Anita Baker (lahir 26 Januari 1958; umur 61 tahun) merupakan seorang penyanyi R&B berkerakyatan Amerika Syarikat.

Anita Baker
AnitaBaker performing in 2008 cropped.JPG
Latar belakang
Berasal dariDetroit, Michigan, Amerika Syarikat
GenreR&B
Soul
Jazz
PekerjaanPenyanyi
Penulis lagu
Tahun aktif1978–sekarang
Syarikat rakaman
Beverly Glen
Elektra
Atlantic
Blue Note
Laman sesawang
www.bluenote.com

DiskografiSunting

  • 1983 - The Songstress
  • 1986 - Rapture
  • 1988 - Giving You the Best That I Got
  • 1990 - Compositions
  • 1994 - Rhythm of Love
  • 2002 - Best of Anita Baker
  • 2004 - My Everything
  • 2005 - Christmas Fantasy

Pautan luarSunting