Lee Chae-yeon (lahir pada 10 Disember 1978) atau dikenali sebagai Chae Yeon ialah seorang penyanyi yang berasal dari Korea Selatan. Beliau terkenal dengan lagu hit "Two of Us" pada tahun 2004.

Chae Yeon
Chae Yeon.jpg
Latar belakang
Nama lahirLee Jin-sook
Kelahiran (1978-12-10) 10 Disember 1978 (umur 42)
Seoul, Korea Selatan
GenreK-pop
PekerjaanPenyanyi
Tahun aktif2001-sekarang
Syarikat rakaman
Cai Entertainment
Nama Korea
Hangul이채연
Hanja李蔡姸
Perumian SemakanI Chae-yeon
McCune–ReischauerYi Ch'ae-yŏn

DiskografiSunting

Album studioSunting

  • It's My Time (2003)
  • Virginalness Bloom (2004)
  • III (2005)
  • Best & Figure (2006)
  • My Love (2007)
  • Shake (2009)
  • Look At (2010)

Program hiburanSunting

Pautan luarSunting