Atta Halilintar

YouTuber dan usahawan Indonesia
(Dilencongkan dari Muhammad Attamimi Halilintar)

Muhammad Attamimi Halilintar atau lebih dikenali sebagai Atta Halilintar (lahir di Dumai, Riau, 20 November 1994; umur 27 tahun) ialah seorang YouTuber dan seorang usahawan asal Indonesia. Beliau ialah anak lelaki tertua daripada sebelas Gen Halilintar.

Atta Halilintar
Atta Halilintar.png
Kelahiran
Muhammad Attamimi Halilintar

(1994-11-20) 20 November 1994 (umur 27)
Warganegara Indonesia
Nama lainAtta Halilintar
Pekerjaan
Tahun aktif2016–sekarang
PasanganAurel Hermansyah (k. 2021)
Ibu bapaLenggogeni Faruk (ibu)
Halilintar Anofial Asmid (bapa)
SaudaraSohwa Halilintar (adik)
Sajidah Halilintar (adik)
Thariq Halilintar (adik)
Abqariyyah Halilintar (adik)
Saaih Halilintar (adik)
Fatimah Halilintar (adik)
Fateh Halilintar (adik)
Muntaz Halilintar (adik)
Saleha Halilintar (adik)
Qathan Halilintar (adik)
Maklumat YouTube
Saluran
Pelanggan27.6 juta
Jumlah tontonan3.3 billion
YouTube Silver Play Button 2.svg100,000 pelanggan 2017
YouTube Gold Play Button 2.svg1,000,000 pelanggan 2017
YouTube Diamond Play Button.svg10,000,000 pelanggan 2019
Dikemaskini pada 21 May 2021

DiskografiSunting

SingelSunting

  • God bless you (2018)
  • Dimensi cinta (2018)
  • Lagu lebaran (2018)
  • Work hard pray hard (2018)
  • Jangan lupa bahagia (2017)
  • Ramadhan sudah tiba (2018)
  • Viral (2017)

FilmografiSunting

FilemSunting

  • 13: The Haunted (2018) sebagai Farel
  • Belok Kanan Barcelona (2018) sebagai Jordan
  • Kembalinya Anak Iblis (2019) sebagai Farel
  • Ashiap Man (2020)

TelevisyenSunting

  • Wow Banget (2019)