Senarai saluran Astro

Informasi terkini mengenai saluran Astro sedia ada dan terbaru.
(Dilencongkan dari Senarai Saluran Astro)

Berikut merupakan saluran-saluran yang terdapat di Astro[1] mengikuti pakej yang ditawarkan.[2]

Saluran televisyen

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini adalah saluran HD.

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini adalah saluran UHD dan hanya boleh didapati oleh pelanggan Astro Ultra sahaja.

Siaran terestrial digital

Saluran Nama Astro GO NJOI
101HD TV1    
102HD TV2    
103 TV3    
111HD GO Shop Baaru    
114 TV AlHijrah    
122HD TVS    
123HD Awesome TV    
146 OKEY    
147 DidikTV KPM    
148 8TV    
149 TV9    
502 Bernama TV    

Aneka Melayu

Saluran Nama Astro GO NJOI
104HD Astro Ria    
105HD Astro Prima    
106HD Astro Oasis    
107HD Astro Warna    
108HD Astro Citra    
109HD Naura    
112HD Astro Rania    
113HD Astro Aura    
116HD Colors    
118HD GO Shop Ruuma    
120HD GO Shop Gaaya    
129 ART Movies    

Aneka India

Saluran Nama Astro GO NJOI
201HD Astro Vaanavil    
202HD Astro Vinmeen HD    
203 Astro Vellithirai    
204 Makkal TV    
211HD Sun TV    
212HD Sun Music    
213 Chutti TV    
214 Adithya TV    
221HD Star Vijay    
222HD Colors Tamil    
223HD Zee Tamil    
241HD Astro Box Office Movies Thangathirai    
251HD Astro Box Office BollyOne HD    

Aneka Asia

Saluran Nama Astro GO NJOI
300HD iQIYI    
303HD GO Shop Chinese    
304HD Astro Xiao Tai Yang    
305HD TVB Classic    
306HD Astro AEC    
307HD Astro Shuang Xing    
308HD Astro Quan Jia HD    
309HD Celestial Movies    
310HD TVB Jade    
311HD Astro AOD    
315HD Star Chinese Channel    
316HD CTi Asia    
317HD TVB Entertainment News    
319HD TVB Xing He    
320HD TVBS Asia    
321 CCM    
323HD TVBS News    
325HD Phoenix Chinese Channel    
326HD Phoenix InfoNews Channel    
333HD Astro Hua Hee Dai    
335HD CCTV-4    
352 Astro AOD    
353    
354    
355    
392HD KBS World    
393HD ONE    
394HD Oh!K    
395HD tvN Asia    
398HD NHK World Premium    

Filem

Saluran Nama Astro GO NJOI
401HD HITS Movies    
404HD BOO    
411HD HBO    
412HD Cinemax    
413HD Showcase Movies    
414HD HBO Family    
415HD HBO Hits    
416HD tvN Movies    

Berita

Saluran Nama Astro GO NJOI
501HD Astro Awani    
503HD CGTN    
511HD CNN International    
512HD BBC World News    
513HD Al Jazeera English    
514HD Sky News    
515HD CNA    
516HD CNBC Asia    
517HD Bloomberg Television    
518 ABC Australia    

Pembelajaran

Saluran Nama Astro GO NJOI
550HD Nat Geo WILD    
551HD National Geographic    
552HD Discovery    
553HD Discovery Asia    
554HD BBC Earth    
555HD HISTORY    
556HD Animal Planet    

Kanak-kanak

Saluran Nama Astro GO NJOI
601 Astro Tutor TV SK    
602 Astro Tutor TV PT3    
603 Astro Tutor TV SPM    
610HD Astro TVIQ    
611HD Astro Ceria    
612HD TA-DAA!    
615HD Cartoon Network    
616HD Nickelodeon    
617HD Nick Jr.    
618HD BabyTV    
619HD Boomerang    

Aneka Inggeris

Saluran Nama Astro GO NJOI
701HD AXN    
703HD Lifetime    
704HD PRIMEtime    
705HD KIX    
706HD HITS    
707HD TLC    
708HD Food Network    
709HD Asian Food Network    
712HD Warner TV    
713HD Paramount Network    
714HD Crime + Investigation    
715HD HGTV    
716HD DMAX    
717HD BBC Lifestyle    
718HD MTV Asia    
719HD Animax    

Sukan

Saluran Nama Astro GO NJOI
800HD eGG Network    
801HD Astro Arena    
802HD Astro Arena 2    
811HD Astro SuperSport    
812HD Astro SuperSport 2    
813HD Astro SuperSport 3    
814HD Astro SuperSport 4    
815HD Astro SuperSport 5    
816HD SPOTV    
818HD beIN Sports    
819HD beIN Sports MAX    
820HD Eurosport    
821HD WWE Network    
822HD Golf Channel    
823HD RugbyPass TV    
824HD Astro Cricket    

Saluran UHD

Saluran Nama Astro GO NJOI
780UHD Astro UHD    

Saluran tambahan

Saluran Nama Catatan
471HD - 479HD Astro First Perlu menempah filem di Portal Astro First (480)
482HD - 489HD Astro Best Perlu menempah filem di Portal Astro Best (481)

Perkhidmatan interaktif

Saluran Nama
200 Astro Self Service
480 Portal Astro First
481 Portal Astro Best

Saluran khas

  • Dipertontonkan secara percuma atau berbayar untuk masa terhad.
Saluran Nama Tempoh siaran Astro GO
407HD BOND Channel 15 Okt - 7 Nov 2021  

OTT Eksklusif

  • Saluran-saluran ini tersedia untuk ditonton secara eksklusif di aplikasi Astro GO atau aplikasi OTT yang lain dengan akaun Astro ID mengikut langganan pakej sedia ada.
OTT Nama
Astro GO K-PLUS
DW
France 24 English
HBO GO HBO Signature
TVBAnywhere+ TVB News Channel
TVB Finance & Information Channel

Saluran radio

Stesen radio milik Radio Televisyen Malaysia

Saluran Nama Bahasa
869 Nasional FM Melayu
870 Sabah V FM Kadazan
871 Wai FM Iban
872 TraXX FM Inggeris
873 Minnal FM Tamil
874 Ai FM Cina
875 Asyik FM Asal, Melayu

Stesen radio milik Astro

Saluran Nama Bahasa Aplikasi SYOK
852 HITZ Inggeris  
853 MY Cina  
854 Lite Inggeris  
855 Mix  
856 ERA Melayu  
857 Sinar  
858 Melody Mandarin  
859 Raaga Tamil  
860 SYOK Classic Rock Inggeris  
861 SYOK Gold  
862 SYOK Opus  
863 Gegar Melayu  
864 SYOK India Beat Hindi  
865 SYOK Jazz Inggeris  
866 SYOK Osai Tamil  
867 SYOK Bayu Kadazan, Melayu  
868 SYOK Kenyalang Iban, Melayu  
876 Zayan Melayu  
877 GO Xuan Cina  

Rujukan

Pautan luar