Senarai saluran Astro

Informasi terkini mengenai saluran Astro sedia ada dan terbaru.
(Dilencongkan dari Senarai Saluran Astro)

Berikut merupakan saluran-saluran yang terdapat di Astro[1] mengikuti pakej yang ditawarkan.[2]

Saluran televisyen

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini hanya didapati oleh pelanggan Astro B.yond (Ulti), Astro Ultra dan NJOI; dan tidak boleh diterima oleh pelanggan biasa.

Siaran terestrial digital

Saluran Nama Astro GO NJOI
101HD TV1    
102HD TV2    
103 TV3    
111HD GO Shop    
114 TV AlHijrah    
122HD TVS    
123HD Awesome TV    
146 OKEY    
147 ntv7 DidikTV KPM    
148 8TV    
149 TV9    
502 BERNAMA TV    

Aneka Melayu

Saluran Nama Astro GO NJOI
104HD Astro Ria    
105HD Astro Prima    
106HD Astro Oasis    
107HD Astro Warna    
108HD Astro Citra    
109HD Naura    
112HD Astro Rania    
113HD Astro Aura    
116HD Colors    
118HD GO Shop Ruuma    
120HD GO Shop Gaaya    
129 ART Variety    

Aneka India

Saluran Nama Astro GO NJOI
201HD Astro Vaanavil    
202HD Astro Vinmeen HD    
203 Astro Vellithirai    
204 Makkal TV    
211HD Sun TV    
212HD Sun Music    
213 Chutti TV    
214 Adithya TV    
221HD Star Vijay    
222HD Colors Tamil    
223HD Zee Tamil    
241HD Astro Box Office Movies Thangathirai    
251HD Astro Box Office BollyOne HD    

Aneka Asia

Saluran Nama Astro GO NJOI
300HD iQIYI    
303HD GO Shop Chinese    
304HD Astro Xiao Tai Yang    
305HD TVB Classic    
306HD Astro AEC    
307HD Astro Shuang Xing**    
308HD Astro Quan Jia HD    
309HD Celestial Movies    
310HD TVB Jade    
311HD Astro AOD (HD)    
315HD Star Chinese Channel    
316HD CTi Asia    
317HD TVB Entertainment News    
318HD TVB News Channel*    
319HD TVB Xing He    
320HD TVBS Asia    
321 CCM    
323HD TVBS News    
325HD Phoenix Chinese Channel    
326HD Phoenix InfoNews Channel    
333HD Astro Hua Hee Dai    
335HD CCTV-4    
352 – 355 Astro AOD    
392HD KBS World    
393HD ONE    
394HD Oh!K    
395HD tvN Asia    
398HD NHK World Premium    

*Ditamatkan pada 1 Julai 2021. **Beralih kepada perkhidmatan VOD pada 1 Julai 2021.

Filem

Saluran Nama Astro GO NJOI
401HD HITS Movies    
404HD BOO    
411HD HBO    
412HD Cinemax    
413HD FOX Movies*    
414HD FOX Family Movies*    
415HD FOX Action Movies*    
416HD tvN Movies    

*Ditamatkan pada 1 Oktober 2021.[3]

Berita

Saluran Nama Astro GO NJOI
501HD Astro Awani    
503HD CGTN    
511HD CNN International    
512HD BBC World News    
513HD Al Jazeera English    
514HD Sky News    
515HD CNA    
516HD CNBC Asia    
517HD Bloomberg Television    
518 ABC Australia    

Pembelajaran

Saluran Nama Astro GO NJOI
550HD Nat Geo WILD    
551HD National Geographic    
552HD Discovery    
553HD Discovery Asia    
554HD Discovery Science    
555HD HISTORY    
556HD Animal Planet    

Kanak-kanak

Saluran Nama Astro GO NJOI
601 Astro Tutor TV SK    
602 Astro Tutor TV PT3    
603 Astro Tutor TV SPM    
610HD Astro TVIQ    
611HD Astro Ceria    
612HD TA-DAA!    
615HD Cartoon Network    
616HD Nickelodeon    
617HD Nick Jr.    
618HD BabyTV    
619HD Boomerang    

Aneka Inggeris

Saluran Nama Astro GO NJOI
701HD AXN    
702HD Hello    
703HD FOX Life*    
704HD FOX*    
705HD KIX    
706HD HITS    
707HD TLC    
708HD Food Network    
709HD Asian Food Network    
710HD Nat Geo People*    
712HD Warner TV    
713HD FX*    
714HD Crime + Investigation    
715HD HGTV    
716HD DMAX    
718HD MTV Asia    
719HD Animax    

*Ditamatkan pada 1 Oktober 2021.

Sukan

Saluran Nama Astro GO NJOI
800HD eGG Network    
801HD Astro Arena    
811HD Astro SuperSport    
812HD Astro SuperSport 2    
813HD Astro SuperSport 3    
814HD Astro SuperSport 4    
815HD FOX Sports*    
816HD FOX Sports 2*    
817HD FOX Sports 3*    
818HD beIN Sports    
819HD beIN Sports MAX    
820HD Eurosport    
821HD WWE Network    
822HD Golf Channel    
823HD RugbyPass TV    
824HD Astro Cricket    

*Ditamatkan pada 1 Oktober 2021.

Saluran UHD

Saluran Nama
780UHD Astro UHD

Saluran tambahan

Saluran Nama Catatan
471HD - 479HD Astro First Perlu menempah filem di Portal Astro First (480)
482HD - 489HD Astro Best Perlu menempah filem di Portal Astro Best (481)
498UHD - 499UHD Astro PPV Movies Tempahan filem versi UHD di portal Astro First/Best

Perkhidmatan interaktif

Saluran Nama
200 Astro Self Service
480 Portal Astro First
481 Portal Astro Best

Saluran khas

  • Dipertontonkan secara percuma atau berbayar untuk masa terhad.
Saluran Nama Tempoh siaran Astro GO
400HD FAM Movies 1 Jun – 31 Ogos 2021  
781UHD – 782UHD Astro UHD Plus 1 Jun – 15 Jul 2021  
809HD – 810HD Astro SuperSport Plus 1 Jun – 15 Jul 2021  

Astro GO Eksklusif

  • Saluran-saluran ini tersedia untuk ditonton secara eksklusif di aplikasi Astro GO, mengikut langganan pakej sedia ada.
  • Penafian: Nombor saluran yang dipaparkan di bawah tidak boleh diakses di Astro TV Box (Astro B.yond, Astro Ulti & Astro Ultra), memandangkan ia hanya boleh ditonton di aplikasi Astro GO buat masa ini.
Saluran Nama
396HD K-PLUS
521HD DW
522HD France 24 English

Saluran radio

Stesen radio milik Radio Televisyen Malaysia

Saluran Nama Bahasa
869 Nasional FM Melayu
870 Sabah V FM Kadazan
871 Wai FM Iban
872 TraXX FM Inggeris
873 Minnal FM Tamil
874 Ai FM Cina
875 Asyik FM Asal, Melayu

Stesen radio milik Astro

Saluran Nama Bahasa Aplikasi SYOK
852 HITZ Inggeris  
853 MY Cina  
854 Lite Inggeris  
855 Mix  
856 ERA Melayu  
857 Sinar  
858 Melody Mandarin  
859 Raaga Tamil  
860 SYOK Classic Rock Inggeris  
861 SYOK Gold  
862 SYOK Opus  
863 Gegar Melayu  
864 SYOK India Beat Hindi  
865 SYOK Jazz Inggeris  
866 SYOK Osai Tamil  
867 SYOK Bayu Kadazan, Melayu  
868 SYOK Kenyalang Iban, Melayu  
876 Zayan Melayu  
877 GO Xuan Cina  
882 Radio Arena Melayu  

Rujukan

Pautan luar