Senarai saluran Astro

Informasi terkini mengenai saluran Astro sedia ada dan terbaru.
(Dilencongkan dari Senarai Saluran Astro)

Berikut merupakan saluran-saluran yang terdapat di Astro[1]

Saluran televisyen

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini adalah saluran SD dan boleh didapati oleh semua pelanggan.

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini adalah saluran HD dan tersedia kepada pelanggan Astro B.yond, Astro Ulti dan Astro Ultra sahaja.

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini adalah saluran UHD dan tersedia kepada pelanggan Astro Ultra sahaja.

Aneka Melayu

Saluran Nama Astro GO NJOI Tarikh Dilancarkan Tarikh Dilancarkan (HD) Saluran menggantikan
101HD TV1     1 Jun 1996 1 April 2021
102HD TV2     1 Jun 1996 1 April 2021
103 TV3     1 Jun 1996 1 April 2021
104HD Astro Ria     1 Jun 1996 29 Mei 2015
105HD Astro Prima     1 Februari 2003 14 Januari 2019
106HD Astro Oasis     13 Oktober 2007 14 Januari 2019
107HD Astro Warna     1 Jun 2009 11 Mei 2017
108HD Astro Citra     1 Jun 2009 1 Oktober 2018 Astro Kirana
112HD Astro Rania     23 Mei 2020 23 Mei 2020 Bintang
113HD Astro Aura     23 Mei 2020 23 Mei 2020 Pelangi
114HD TV AlHijrah     7 Disember 2010 2021
116HD Colors Hindi     1 Oktober 2019 1 Oktober 2019 Tara HD
122HD TVS     10 Oktober 2020 10 Oktober 2020
123HD Awesome TV     18 Januari 2021 18 Januari 2021
146HD OKEY     22 Mac 2018 1 April 2022 TVi
147 DidikTV KPM     17 Februari 2021 - NTV7
148 8TV     1 Oktober 2004 - MetroVision
149 TV9     22 April 2006 Channel 9

Aneka India

Saluran Nama Astro GO NJOI Tarikh Dilancarkan Tarikh Dilancarkan (HD) Saluran menggantikan
201HD Astro Vaanavil     1 Jun 1996 1 Jun 2020
202HD Astro Vinmeen HD     17 Oktober 2013 17 Oktober 2013
203HD Astro Vellithirai     16 April 2007 14 April 2022
211HD Sun TV     1 April 2005 15 Ogos 2019
212HD Sun Music     16 April 2007 24 Ogos 2020
214 Adithya TV     1 Julai 2011
215HD Sun News     13 Oktober 2022 13 Oktober 2022
216HD KTV     13 Oktober 2022 13 Oktober 2022
217HD Sun Life     13 Oktober 2022 13 Oktober 2022
221HD Star Vijay     1 Mac 2013 15 Ogos 2019
222HD Colors Tamil     19 September 2018 19 September 2018
223HD Zee Tamil     1 Jun 2020 1 Jun 2020
241HD Astro Box Office Movies Thangathirai     1 Oktober 2008 2 Ogos 2019
251HD Zee Cinema     1 Mei 2023 1 Mei 2023

Aneka Cina

Saluran Nama Astro GO NJOI
300HD iQIYI    
305HD TVB Classic    
306HD Astro AEC    
308HD Astro QJ    
309HD Celestial Movies    
310HD TVB Jade    
311HD Astro AOD    
316HD CTi Asia    
317HD TVB Entertainment News    
319HD TVB Xing He    
320HD TVBS Asia    
321 Celestial Classic Movies    
325HD Phoenix Chinese Channel    
326HD Phoenix InfoNews Channel    
333HD Astro Hua Hee Dai    
335HD CCTV-4    

Korea & Jepun

Saluran Nama Astro GO NJOI
392HD KBS World    
393HD ONE    
395HD tvN    
396HD K-Plus    
398HD NHK World Premium    

Filem

Saluran Nama Astro GO NJOI
401HD HITS Movies    
404HD BOO    
410HD Astro Premier    
411HD HBO    
412HD Cinemax    
413HD Showcase    
414HD HBO Family    
415HD HBO Hits    
416HD tvN Movies    

Berita

Saluran Nama Astro GO NJOI
501HD Astro Awani    
502 Bernama TV    
503HD CGTN    
511HD CNN International    
512HD BBC News    
513HD Al Jazeera English    
514HD Sky News    
515HD CNA    
516HD CNBC Asia    
517HD Bloomberg Television    
518HD ABC Australia    

Pembelajaran

Saluran Nama Astro GO NJOI
549UHD Love Nature 4K    
550HD Love Nature    
551HD Global Trekker    
552HD Discovery    
553HD Discovery Asia    
554HD BBC Earth    
555HD History    
556HD Animal Planet    

Kanak-kanak

Saluran Nama Astro GO NJOI
603HD Astro Tutor TV    
611HD Astro Ceria    
612HD DreamWorks    
615HD Cartoon Network    
616HD Nickelodeon    
617HD Nick Jr.    
618HD Moonbug    
620HD CBeebies    

Aneka Inggeris

Saluran Nama Astro GO NJOI
701HD AXN    
702HD HITS Now    
703HD Lifetime    
706HD HITS    
707HD TLC    
708HD Food Network    
709HD Asian Food Network    
712HD Warner TV    
714HD Crime + Investigation    
715HD HGTV    
716HD DMAX    
717HD BBC Lifestyle    
718HD MTV Live    

Sukan

Saluran Nama Astro GO NJOI
801HD Astro Arena    
802HD Astro Arena 2    
803HD Astro Arena Bola    
804HD Astro Arena Bola 2    
805UHD Astro SuperSport UHD    
810HD SPOTV2    
811HD Astro SuperSport    
812HD Astro SuperSport 2    
813HD Astro SuperSport 3    
814HD Astro SuperSport 4    
815HD W-Sport    
816HD SPOTV    
817HD beIN Sports 2    
818HD beIN Sports    
819HD beIN Sports 3    
820HD Eurosport    
821HD WWE Network    
822HD Golf Channel    
823HD Premier Sports    
824HD Astro Cricket    

Saluran tambahan

Saluran Nama Catatan
472HD Astro First Perlu menempah filem di Portal Astro First (480) atau aplikasi My Astro
473HD
474HD
475HD
476HD
477HD
478HD
479HD
482HD
483HD
484HD
485HD
486HD
487HD
488HD
489HD

Perkhidmatan interaktif

Saluran Nama
200 Astro Self Service
480 Portal Astro First
741 Netflix*

*Hanya tersedia di Ultra Box & Ulti Box.

Saluran khas

  • Dipertontonkan secara percuma atau berbayar untuk masa yang terhad.
Saluran Nama Tempoh siaran Astro GO NJOI
100HD HEROES 10 Mei - 9 Jun 2024    
111HD Malaysia 4 Palestine 25 - 26 Mei 2024, Jam 12 Tengah Hari    

OTT Eksklusif

  • Saluran-saluran ini tersedia untuk ditonton secara eksklusif di aplikasi Astro GO atau aplikasi OTT yang lain dengan akaun Astro ID mengikut langganan pakej sedia ada.
OTT Nama
Astro GO DW English
France 24 English
BBC Player BBC Brit
BBC First
beIN Sports Connect MUTV
TVBAnywhere+* TVB Finance, Sports & Information Channel
TVB News Channel
ZEE5 &TV
ABP Ganga
ABP News
Boogle Bollywood
News Nation
News State Madhya Pradesh Chhattisgarh
News State Uttar Pradesh Uttrakhand
News24
WION
Zee Bihar Jharkhand
Zee Bollywood
Zee Business
Zee Cinema ME
Zee Delhi NCR Haryana
Zee Hindustan
Zee Keralam
Zee Madhya Pradesh Chhattisgarh
Zee News
Zee News Uttar Pradesh Uttrakhand
Zee Rajasthan News
Zee Salaam
Zee Tamil APAC
Zee Thirai
Zee TV APAC

*Hanya untuk pelanggan lama yang sedia ada.

Saluran radio

Saluran Nama SYOK
852 Hitz  
853 MY  
854 Lite  
855 Mix  
856 Era  
857 Sinar  
858 Melody  
859 Raaga  
860 SYOK Classic Rock  
861 SYOK Gold  
862 SYOK Opus  
863 Gegar  
864 SYOK India Beat  
865 SYOK Jazz  
866 SYOK Osai  
867 SYOK Bayu  
868 SYOK Kenyalang  
876 Zayan  
877 Go Xuan  

Saluran radio ini juga akan tersedia di RTMKlik.[2]

Saluran Nama RTMKlik
869 Nasional FM  
870 Sabah V FM  
871 Wai FM  
872 Traxx FM  
873 Minnal FM  
874 Ai FM  
875 Asyik FM  

SYOK Eksklusif

Nama
Astro Awani Radio
KBS World Radio
Boom! Radio
Red Radio
Rakita
AFO Radio
AFO Radio - Chinese
Radio Masti 24X7
MYX Radio
MOR Entertainment
TeleRadyo
SYOK Relaxing Music
SYOK Best Kids Song
SYOK Konfest
SYOK Incubus
SYOK Hiphop & Rap

Rujukan

Pautan luar