Senarai episod Tanah Kubur

Tanah-kubur.jpg

Tanah Kubur ialah siri drama keagamaan Malaysia yang dibangunkan oleh Rashid Sibir dan bersiaran di Astro Oasis dari 2011 hingga 2016, sebanyak 15 musim dan 197 episod. Berikut ialah senarai episod drama Tanah Kubur.

Ringkasan musimSunting

Musim Episod Tarikh siaran di Astro Oasis
Episod pertama Episod terakhir
1 13 13 Mei 2011 6 Ogos 2011
2 [1] 13 4 November 2011 27 Januari 2012
3 [2][3] 13 24 Februari 2012 18 Mei 2012
4 13 8 Jun 2012 31 Ogos 2012
5 12 11 Oktober 2012 28 Disember 2012
6 13 4 Januari 2013 30 Mac 2013
7 16 3 Mei 2013 16 Ogos 2013
8 13 30 Ogos 2013 23 November 2013
9 13 6 Disember 2013 28 Februari 2014
10 13 7 Mac 2014 30 Mei 2014
11 13 20 Jun 2014 12 September 2014
12 13 19 September 2014 12 Disember 2014
13 13 19 Disember 2014 13 Mac 2015
14 13 7 Ogos 2015 31 Oktober 2015
15 13 5 Ogos 2016 29 Oktober 2016

EpisodSunting

Musim 1 (2011)Sunting

No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
11"Ular Hitam"13 Mei 2011
Pelakon undangan: Abu Bakar Juah
22"Bahana Riak Diri"20 Mei 2011
Pelakon undangan: Ahmad Tamimi Siregar
33"Sepanas Api"27 Mei 2011
Pelakon undangan: Zila Bakarin
44"Cahaya Iman"3 Jun 2011
Pelakon undangan: Zami Ismail
55"Harta Yatim"10 Jun 2011
Pelakon undangan: Rahim Jailani
66"Dililit Rantai Besi"17 Jun 2011
Pelakon undangan: Rosnah Mat Aris
77"Airmata Seksa"24 Jun 2011
Pelakon undangan: Khairul Amilin, Amanda Misbun
88"Api Membakar Diri"1 Julai 2011
Pelakon undangan: Afiq Muiz, Aidil Aziz, Roslan Salleh
99"Syurga Bonda"8 Julai 2011
Pelakon undangan: Mariani, Amar Baharin, Memey Suhaiza
1010"Politik Kubur"15 Julai 2011
Pelakon undangan: Mubarak Majid
1111"Ilmu Hitam"22 Julai 2011
Pelakon undangan: Sheila Mambo
1212"Akibat Zina"29 Julai 2011
Pelakon undangan: Ameer Sofazr, Eina Azman
1313"Melawan Kudrat"5 Ogos 2011
Pelakon undangan: Roy Azman, Nabila Huda

Musim 2 (2011–2012)Sunting

No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
141"Munafik"4 November 2011
Pelakon undangan: Fauziah Nawi
152"Derma Duit Surau"11 November 2011
Pelakon undangan: Tiada
163"Bahana Cinta"18 November 2011
Pelakon undangan: Tiada
174"Haruan Makan Anak"25 November 2011
Pelakon undangan: Idris Md Diah, Azza Elite
185"Poligami"2 Disember 2011
Pelakon undangan: Sahronizam Noor
196"Tak Bayar Zakat"9 Disember 2011
Pelakon undangan: Fathil Dani, Sophia Ibrahim
207"Botoks"16 Disember 2011
Pelakon undangan: Hanez Suraya, Aiman Hakim Ridza, Delimawati
218"Pelaris"23 Disember 2011
Pelakon undangan: Mak Jah, Latiff Borgiba, Hasnah Hashim
229"Dedah Aurat"30 Disember 2011
Pelakon undangan: Lana Nordin
2310"Semulia Siti Khadijah"6 Januari 2012
Pelakon undangan: Ruminah Sidek
2411"Guna-guna Suami"13 Januari 2012
Pelakon undangan: Arash Mohamad, Fiza Halim
2512"Penangan Judi"20 Januari 2012
Pelakon undangan: Tiada
2613"Lelaki atau Perempuan"27 Januari 2012
Pelakon undangan: Tiada

Musim 3 (2012)Sunting

No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
271"Susuk Kuat Solat"24 Februari 2012
Pelakon undangan: Ako Mustapha
282"Sesuci Al-Quran"1 Mac 2012
Pelakon undangan: Afida Es, Hirzi Jalil
293"Anak Angkat"8 Mac 2012
Pelakon undangan: Nash, Sabrina Ali
304"Ilmu Tak Berguru"15 Mac 2012
Pelakon undangan: Norman Hakim
315"Segulung Kain Kapan"22 Mac 2012
Pelakon undangan: Jalaluddin Hassan, Aznah Hamid
326"Lelaki Emas"29 Mac 2012
Pelakon undangan: Soffi Jikan, Siti Fazurina
337"Makan Ekor"6 April 2012
Pelakon undangan: Liza Abdullah, Fattah Fadhlullah Ali, Farhanna Qismina, Abang Haqiem Yusri Awang Kamil
348"Taubat Penzalim Anak Yatim"13 April 2012
Pelakon undangan: Johan As'ari
359"Gigolo"20 April 2012
Pelakon undangan: Jimmy Shanley, Rozita Rohaizad
3610"Bahana Pusaka"27 April 2012
Pelakon undangan: Zakaria Yusof, Syed Ali
3711"Rohnya Pulang"4 Mei 2012
Pelakon undangan: Abu Bakar Juah, Iqram Dinzly
3812"Ulama"11 Mei 2012
Pelakon undangan: Dinie Jurie
3913"Sesat"18 Mei 2012
Pelakon undangan: Noorkhiriah Ahmad Shapie, Omar Abdullah

Musim 4 (2012)Sunting

No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
401"Bunga Haram"8 Jun 2012
Pelakon undangan: Syamsul Yusof, Emelda Rosmila
412"Makan Hasil Isteri"15 Jun 2012
Pelakon undangan: Ezany Nizariff, Ramona Zamzam
423"Patung Kertas"22 Jun 2012
Pelakon undangan: Fizo Omar, Kilafairy
434"Dosa Anak"29 Jun 2012
Pelakon undangan: Khir Rahman, Hisham Ahmad Tajuddin
445"Pengkid"6 Julai 2012
Pelakon undangan: Adira, Dira Abu Zahar, Remy Ishak
456"Dayus"13 Julai 2012
Pelakon undangan: Ridzuan Hashim, Emma Akma, Erin Malek
467"Susuk Marhabbah"20 Julai 2012
Pelakon undangan: Vanidah Imran, Azhan Rani, Amyza Aznan, Aziz Sattar
478"Lelaki Bukan Muhrim"27 Julai 2012
Pelakon undangan: Wan Sharmila, Jason Chong, Taib Mahmud, Arfah Damanhuri
489"Fitnah"3 Ogos 2012
Pelakon undangan: Hafiz Suip, Intan Ladyana
4910"Sejenis"10 Ogos 2012
Pelakon undangan: Gambit Saifullah, Geoffrey Perrin Williams, Dian P. Ramlee
5011"Bomoh Siam"17 Ogos 2012
Pelakon undangan: Rahim Razali, Kuswadinata
5112"Ibu, Ampunkan Aku"24 Ogos 2012
Pelakon undangan: Ogy Ahmad Daud, Aaron Aziz
5213"Santau"31 Ogos 2012
Pelakon undangan: Rahim Razali

Musim 5 (2012)Sunting

  • Tanah Kubur musim kelima mengandungi 12 episod.
No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
531"Anak"11 Oktober 2012
Pelakon undangan: Linda Hashim, Lydiawati
542"Panggilan Ilahi"18 Oktober 2012
Pelakon undangan: Tiada
553"Maruah Untuk Disewa"25 Oktober 2012
Pelakon undangan: Ezzaty Abdullah, Amer Sharif Rashidi, Hasnah Hashim
564"Haji Bakhil"2 November 2012
Pelakon undangan: Kazar Saisi
575"Saka"9 November 2012
Pelakon undangan: Rahhim Omar, Syazwan Zulkifli, Taib Mahmud
586"Apa Dosa Dia"16 November 2012
Pelakon undangan: Faralyna Idris, Susan Lankester
597"Penyakit Hati"23 November 2012
Pelakon undangan: Rozie Othman, Aida Ruyati
608"Sebaik-baik Tanggang"30 November 2012
Pelakon undangan: Syafie Naswip
619"Rindu Baitullah"7 Disember 2012
Pelakon undangan: Hasnul Rahmat, Khairil Ridzuan
6210"Makrifat"14 Disember 2012
Pelakon undangan: A. Galak
6311"Pena Fitnah"21 Disember 2012
Pelakon undangan: Didie Alias
6412"Sepandai-pandai Tupai"28 Disember 2012
Pelakon undangan: Nor Albaniah Raffie, Nazrief Nazri

Musim 6 (2013)Sunting

No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
651"Derhaka"4 Januari 2013
Pelakon undangan: Yana Samsudin, Wan Maimunah
662"Dosa Datuk"11 Januari 2013
Pelakon undangan: Sidek Hussain, Fatimah Yassin, Azuan Mazuan
673"Muallaf"18 Januari 2013
Pelakon undangan: Adam Corrie, Elfaeza Ul Haq
684"Sisih Anak"25 Januari 2013
Pelakon undangan: Raykarl Iskandar, Azhan Rani, Mariani, Azie Masri
695"Minyak Pengasih"2 Februari 2013
Pelakon undangan: Fezrul Khan, Mon Ryanti
706"Keramat Yatim"9 Februari 2013
Pelakon undangan: Rahim Jailani, Kamariah Mat Dom
717"Dosa Karib"16 Februari 2013
Pelakon undangan: Fir Affandi, Amar Baharin, Julia Ziegler
728"Kasih Ayah"23 Februari 2013
Pelakon undangan: Baharuddin Omar, Zul Handy Black
739"Putus Silaturahim"2 Mac 2013
Pelakon undangan: Hafidzuddin Fazil, Sahronizam Noor
7410"Khabar Angin"9 Mac 2013
Pelakon undangan: Azad Jasmin, Jesh Abd Rahim, Hasnah Hashim
7511"Sumbang Mahram"16 Mac 2013
Pelakon undangan: Sharifah Sakinah, Saharul Ridzwan, Ismail Jantan, Kamal Bakar
7612"Berbagi Kasih"23 Mac 2013
Pelakon undangan: Ismail Jantan, Sarinah Shariff, Anne Abdullah, Hanis Kamal, Raihan Kamal
7713"Amuk"30 Mac 2013
Pelakon undangan: Haeriyanto Hassan, Ismail Jantan, Aziz Salam

Musim 7 (2013)Sunting

  • Tanah Kubur musim ketujuh mengandungi 16 episod.
No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
781"Aku Munafiq"3 Mei 2013
Pelakon undangan: Ruzaidi Abdul Rahman, Jasmin Hamid, Elvina Mohamad
792"Tangkal Azimat"10 Mei 2013
Pelakon undangan: Kefli AF, Rosnah Johari, Wan Maimunah
803"Sombong Diri"17 Mei 2013
Pelakon undangan: Adam Corrie, Elfaeza Ul Haq
814"Tudung Kabur"24 Mei 2013
Pelakon undangan: Elyana, Zarina Zainoordin
825"Hadiah"31 Mei 2013
Pelakon undangan: Omar Abdullah
836"Anak Yatim"7 Jun 2013
Pelakon undangan: Aman Graseka
847"Bala Zina"14 Jun 2013
Pelakon undangan: Hafiz Halim
858"Kasih Adik"21 Jun 2013
Pelakon undangan: Rashidi Ishak, Mustapha Kamal, Siti Elizad
869"Subahat"28 Jun 2013
Pelakon undangan: Radhi Khalid
8710"Suami Dayus"5 Julai 2013
Pelakon undangan: Aleza Shadan, Aziz Singah
8811"Sedekah"12 Julai 2013
Pelakon undangan: Syean
8912"Cintaku Dunia"19 Julai 2013
Pelakon undangan: Along Eyzendy
9013"Kasih Ibu Tiri"26 Julai 2013
Pelakon undangan: Marissa Yasmin, Erynne Erynna, Ahmad Tarmimi Siregar
9114"Cemburu Hati"2 Ogos 2013
Pelakon undangan: Norman Hakim, Syed Ali
9215"Mati Jihad"9 Ogos 2013
Pelakon undangan: Johan As'ari, Nas T Muammar Zar, Norlia Ghani
9316"Salah Sangka"16 Ogos 2013
Pelakon undangan: Rashidah Jaafar, Henley Hii

Musim 8 (2013)Sunting

No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
941"Dosa Susu"30 Ogos 2013
Pelakon undangan: Pekin Ibrahim, Eira Syazira
952"Bahana Facebook"6 September 2013
Pelakon undangan: Roy Azman, Emma Akma
963"Lolongan Ajal"13 September 2013
Pelakon undangan: Soffi Jikan, Hisham Ahmad Tajuddin
974"Dosa Seteguk Air"20 September 2013
Pelakon undangan: Syafnida Shuhaimi, Arfah Dahmahuri, Amar Baharin
985"Tiada Kubur"27 September 2013
Pelakon undangan: Nazim Othman, Sheera Iskandar, Aznah Hamid
996"Bidan Senah"4 Oktober 2013
Pelakon undangan: Ruminah Sidek
1007"Bahana Khunsa"11 Oktober 2013
Pelakon undangan: Ferry Sri Karisma, Aman Nassim
1018"Minyak Murai Gila"18 Oktober 2013
Pelakon undangan: Beego, Janna Nick, Alex Yanz
1029"Bisa Mulut"25 Oktober 2013
Pelakon undangan: Zakaria Yusof
10310"Hikmah Fatihah"2 November 2013
Pelakon undangan: Abon, Mia Sara Nasuha, Wafiy Ceria Superstar, Fauziah Latiff
10411"Zalim Dusta"9 November 2013
Pelakon undangan: Siti Elizad
10512"Dosa Baran"16 November 2013
Pelakon undangan: Zulkifli Zain
10613"Mayat Balik"23 November 2013
Pelakon undangan: Mat Over

Musim 9 (2013–2014)Sunting

No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
1071"Aniaya Yatim"6 Disember 2013
Pelakon undangan: Jalil Hamid, Zalif Sidek
1082"Air Kaki Ibu"13 Disember 2013
Pelakon undangan: Syazwan Zulkifli, Mariani
1093"Jihad"20 Disember 2013
Pelakon undangan: Mikail Andre
1104"Saham Akhirat"27 Disember 2013
Pelakon undangan: Rahhim Omar, Zarynn Min, Intan Sarafina
1115"Sesat Dalam Cahaya"3 Januari 2014
Pelakon undangan: Aziz Sattar, Amran Ismail
1126"Pucuk Muda"10 Januari 2014
Pelakon undangan: Aman Graseka, Mimi Ernida
1137"Isteri Mithali"17 Januari 2014
Pelakon undangan: Fizz Fairuz, Farahdhiya
1148"Taksub Syurga"24 Januari 2014
Pelakon undangan: Fazren Rafi, Kismah Johar
1159"Semabuk Arak"31 Januari 2014
Pelakon undangan: Dazrin Kamarudin, Reen Rahim
11610"Tatu"7 Februari 2014
Pelakon undangan: Aidil Aziz
11711"Pembalasan Dunia"14 Februari 2014
Pelakon undangan: Shukri Yahaya
11812"Mushahaqah"21 Februari 2014
Pelakon undangan: Balkisyh Semundur Khan, Sabrina Ali, Mak Wan
11913"Qasaf"28 Februari 2014
Pelakon undangan: Zarina Zainuddin, Yusof Haslam, Syarul Ridzuan

Musim 10 (2014)Sunting

No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
1201"Pukau Jin"7 Mac 2014
Pelakon undangan: Ahmad Tarmimi Siregar, Roy Azman, Siti Elizad
1212"Topeng Solehah"14 Mac 2014
Pelakon undangan: Sahronizam Noor, Uqasha Senrose, Lydiawati
1223"Rabiatul Adawiyah"21 Mac 2014
Pelakon undangan: Didie Alias, Zarynn Min
1234"Kejamnya Santau"28 Mac 2014
Pelakon undangan: Amar Asyraf, Amanda Misbun, Zara Zya
1245"Balam bin Abil"4 April 2014
Pelakon undangan: Omar Abdullah
1256"Curang"11 April 2014
Pelakon undangan: Khairul Amilin, Diana Amir, Mon Ryanti
1267"Jiran Durjana"18 April 2014
Pelakon undangan: Rosnah Mat Aris, Haeriyanto Hassan
1278"Langkah Mayatku"25 April 2014
Pelakon undangan: Nabila Huda, Nazrief Nazri, Norlia Ghani
1289"Hanyut Iman"2 Mei 2014
Pelakon undangan: Rahhim Omar, Faralyna Idris
12910"Hakim Buta Hati"9 Mei 2014
Pelakon undangan: Aman Graseka, Aziz Singah
13011"Aku Bukan Dayus"16 Mei 2014
Pelakon undangan: Fadilah Mansor, Khir Rahman
13112"Ruqyah Dusta"23 Mei 2014
Pelakon undangan: Idris Md Diah, Rahimah Rahim
13213"Nyawa Cinta Mati"30 Mei 2014
Pelakon undangan: Syed Ali, Dayana Roza, Azuan Mazuan, Aman Nassim

Musim 11 (2014)Sunting

No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
1331"Kubur Terbakar"20 Jun 2014
Pelakon undangan: Rusdi Ramli
1342"Berteman Jin"27 Jun 2014
Pelakon undangan: Abu Bakar Juah, Hasnah Hashim
1353"Bookie"4 Julai 2014
Pelakon undangan: Ezany Nizariff, Ana Dahlia
1364"Kubur Panjang"11 Julai 2014
Pelakon undangan: Hisham Ahmad Tajuddin, Mariani
1375"Berpaling Kiblat"18 Julai 2014
Pelakon undangan: Mubarak Majid, Md Rasyeed Ahmad, Ejal Jalal
1386"Harta Haram"25 Julai 2014
Pelakon undangan: Raykarl Iskandar, Noorkhiriah Ahmad Shapie, Nur Qistina Raisah, Md Rasyeed Ahmad, Ejal Jalal
1397"Mayat Terapung"1 Ogos 2014
Pelakon undangan: Azhan Rani, Raja Ilya, Md Rasyeed Ahmad, Ejal Jalal
1408"Mayat Bercahaya"8 Ogos 2014
Pelakon undangan: Razak Ahmad
1419"Makbul Doa Ibu"15 Ogos 2014
Pelakon undangan: Ruminah Sidek, Zakaria Yusof
14210"Bahana Bermadu"22 Ogos 2014
Pelakon undangan: Shaharuddin Thamby, Raja Noor Baizura, Ika Nabella
14311"Dagang Manusia"29 Ogos 2014
Pelakon undangan: Erry Putra
14412"Dakwah Atau Dakyah"5 September 2014
Pelakon undangan: Jalil Hamid
14513"Dosa Pondan"12 September 2014
Pelakon undangan: Norlia Ghani, Ferry Sri Karisma, Syean

Musim 12 (2014)Sunting

No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
1461"Tanah Wakaf"19 September 2014
Pelakon undangan: Amar Asyraf
1472"Mayat Bergerak"26 September 2014
Pelakon undangan: Ryzal Jaafar
1483"Dosa Sufi"3 Oktober 2014
Pelakon undangan: Nazrief Nazri, Qiestina Hazali, Norlia Ghani
1494"Syubhah"10 Oktober 2014
Pelakon undangan: Kamarool Haji Yusoff, Delimawati
1505"Buatan Orang"17 Oktober 2014
Pelakon undangan: Roslan Salleh, Zila Bakarin
1516"Derhaka Bonda"24 Oktober 2014
Pelakon undangan: Afzan A. Rahman, Ku Faridah
1527"Mandi Bunga"31 Oktober 2014
Pelakon undangan: Khatijah Tan, Kazar Saisi
1538"Tertutupnya Pintu Syurga"7 November 2014
Pelakon undangan: Omar Abdullah, Liza Abdullah
1549"Fitnah"14 November 2014
Pelakon undangan: Along Eyzendy, Siti Elizad, Norhayati Taib
15510"Dihimpit Liang"21 November 2014
Pelakon undangan: Rahim Jailani
15611"Hati Hitam"28 November 2014
Pelakon undangan: Amar Baharin, Sahronizam Noor, Taib Mahmud
15712"Riak"5 Disember 2014
Pelakon undangan: Rahim Razali
15813"Tagih Pusaka"12 Disember 2014
Pelakon undangan: Fezrul Khan, Zam Sol, Arfah Damanhuri

Musim 13 (2014–2015)Sunting

No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
1591"Buli… Buli… & Buli Lagi!!"19 Disember 2014
Pelakon undangan: Arash Mohamad, Idzham Ismail
1602"Kucing "Bin" Osman"26 Disember 2014
Pelakon undangan: Mr Os, Hafidzuddin Fazil
1613"Sedarlah Engkau Bukan Tuhan"2 Januari 2015
Pelakon undangan: Ridzuan Hashim
1624"Anakku Sazali"9 Januari 2015
Pelakon undangan: Abu Bakar Juah, Riezman Khuzaimi, Oshin
1635"Manusia Seakan Keldai"16 Januari 2015
Pelakon undangan: Aleza Shadan, Rahim Razali
1646"Aku Ceraikan Kamu, Kamu, Kamu, Kamu"23 Januari 2015
Pelakon undangan: Yusof Haslam, Norlia Ghani
1657"Ini Harta Syaitan"30 Januari 2015
Pelakon undangan: Idris Md Diah
1668"Balut Aurat"6 Februari 2015
Pelakon undangan: Ezzaty Abdullah
1679"Kejinya Zina"13 Februari 2015
Pelakon undangan: Saharul Ridzwan, Syafnida Shuhaimi
16810"Masjid Berhias"20 Februari 2015
Pelakon undangan: Ahmad Tamimi Siregar
16911"Sihir Ayam Hitam"27 Februari 2015
Pelakon undangan: Faye Kusairi, Hilal Azman
17012"Ibulah Syurga"6 Mac 2015
Pelakon undangan: Raja Ilya, Ruminah Sidek
17113"Langkah Mayat"13 Mac 2015
Pelakon undangan: Haziq Samrat, Khairul Amilin, Jaslin Puasa

Musim 14 (2015)Sunting

No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
1721"Viral Fitnah"7 Ogos 2015
Pelakon undangan: Ajak Shiro, Achey Bocey
1732"Ibu Menyesali"14 Ogos 2015
Pelakon undangan: Roy Azman, Sharifah Shahora
1743"Sedekah Si Pengemis"21 Ogos 2015
Pelakon undangan: Raykarl Iskandar, Rahhim Omar, Aida Ruyati
1754"Bapa Borek Anak Rintik"28 Ogos 2015
Pelakon undangan: Aman Graseka, Afiq Muiz
1765"Loket Lam Luak"5 September 2015
Pelakon undangan: Zila Bakarin, Hasnah Hashim
1776"Jihad Samurah Bin Jundur"12 September 2015
Pelakon undangan: Aziz Singah, Hafidz Roshdi
1787"Sepilu Kisah P. Ramlee"19 September 2015
Pelakon undangan: Mubarak Majid, Aman Nassim
1798"Mak Kat Mana"26 September 2015
Pelakon undangan: Khatijah Tan, Syafie Naswip
1809"Teraniaya Rusuk Kiri"3 Oktober 2015
Pelakon undangan: Amyza Aznan, Azhan Rani
18110"Hamba Allah Atau Hamba Duit"10 Oktober 2015
Pelakon undangan: Jalaluddin Hassan
18211"Tenang Hijrahku"17 Oktober 2015
Pelakon undangan: Afzan A. Rahman, Reen Rahim
18312"Taubat Moin"24 Oktober 2015
Pelakon undangan: Ruzaidi Abdul Rahman
18413"Tanah Kubur"24 Oktober 2015
Pelakon undangan: Shahrol Shiro

Musim 15 (2016)Sunting

No. episod
keseluruhan
No. episod
musim
Tajuk Tarikh siaran pertama
1851"Habil Qabil dan Iblis"5 Ogos 2016
Pelakon undangan: Zahiril Adzim, Hafreez Adam
1862"Ghasb"12 Ogos 2016
Pelakon undangan: Iqram Dinzly
1873"Kakitangan Judi"19 Ogos 2016
Pelakon undangan: Soffi Jikan, Noralbaniah
1884"Makbul Sudah Doa Ibu"26 Ogos 2016
Pelakon undangan: Dian P. Ramlee, Oktovia Manrose
1895"Kahwin Paksa"3 September 2016
Pelakon undangan: Azhan Rani, Mon Ryanti
1906"Ajaran Sesat"10 September 2016
Pelakon undangan: Hisyam Hamid, Nur Qistina Raisah
1917"Jual Jiwa"17 September 2016
Pelakon undangan: Farahdhiya
1928"Saksi Palsu"24 September 2016
Pelakon undangan: Fizz Fairuz
1939"Dayus + Nusyuz = Derhaka"1 Oktober 2016
Pelakon undangan: Zaidi Omar, Sherie Merlis, Akhmal Nazri
19410"Culas Solat"8 Oktober 2016
Pelakon undangan: Erwin Dawson
19511"Janji Syurga"15 Oktober 2016
Pelakon undangan: Norlia Ghani, Sharifah Sakinah
19612"Aniaya Yatim"22 Oktober 2016
Pelakon undangan: Beto Kusyairy
19713"Tok Adi Kahwin Laki?"29 Oktober 2016
Pelakon undangan: Nizam Rahman

RujukanSunting

  1. ^ Tanah Kubur musim kedua lebih sarat Aida Rismariza Kamaruddin. Utusan Malaysia. (28 Oktober 2011). Diakses pada 11 Ogos 2016.
  2. ^ Drama bersiri Tanah Kubur kekal paling popular Budiey. (3 Februari 2012). Diakses pada 10 Ogos 2016.
  3. ^ Tanah Kubur: Musim ketiga sarat mesej Nurezzatul Aqmar Mustaza. Sinar Harian. (10 Februari 2012). Diakses pada 12 Ogos 2016.