Senarai lagu yang dirakamkan oleh Faizal Tahir

Faizal pada 2009.

Penyanyi dan penulis lagu Malaysia, Faizal Tahir telah merakamkan lagu untuk lima album studio dan beberapa lagu untuk artis kolaborasi.

Berikut ialah senarai lagu yang dirakamkan oleh Faizal Tahir.

LaguSunting

Kunci
  Menunjukkan lagu yang dikeluarkan sebagai single
Menunjukkan lagu yang dikeluarkan sebagai single promosi
 
Siti Nurhaliza berduet bersama Faizal menerusi lagu "Dirgahayu".
 
Elizabeth Tan berduet bersama Faizal menerusi lagu "Setia".
Lagu Kolaborator Penulis Album Tahun Ruj.
"7" Faizal Tahir 2013 [1]
"Adrenalin" Faizal Tahir, Audi Mok Adrenalin 2010 [2]
"Aku Punya Kamu" Aku.Muzik.Kamu 2007 [3]
"Anti-Graviti" Faizal Tahir 2013 [1]
"Assalamualaikum" Anatomi 2016 [4]
"Batu & Golek" Aku.Muzik.Kamu 2007 [3]
"Bencinta" Faizal Tahir, Audi Mok Adrenalin 2010 [2]
"Biar" Faizal Tahir 2013 [1]
"Bintang" Faizal Tahir 2013 [1]
"Bisa Aja" Rojak 2019 [5]
"Bukan Yang Pertama" Anatomi 2016 [4]
"Buta" Faizal Tahir 2013 [1]
"Cuba" Aku.Muzik.Kamu 2007 [3]
"Dirgahayu" Datuk Siti Nurhaliza Faizal Tahir, Mike Chan, & Ezra Kong Anatomi 2016 [4][6]
"Fire & Water"
(OST BoBoiBoy Movie 2)
Rojak 2019 [5]
"Gemuruh" Aku.Muzik.Kamu 2007 [3]
"Hanyut" Faizal Tahir, Audi Mok Adrenalin 2010 [2]
"Halusinasi" Faizal Tahir 2013 [1]
"Inspirasi"
(Single penghargaan untuk Siti Nurhaliza)
Hafiz Suip Faizal Tahir, Mike Chan "Inspirasi" - single 2015 [7]
"Kamu" Rojak 2019 [5]
"Karma" Faizal Tahir, Audi Mok Adrenalin 2010 [2]
"Kasih Tercipta" OST Waris Jari Hantu 2007
"Kerna Kamu" Aku.Muzik.Kamu 2007 [3]
"La Da Di Dum" Aku.Muzik.Kamu 2007 [3]
"Mahakarya Cinta" Aku.Muzik.Kamu 2007 [3]
"Malaysia" Rojak 2019 [5]
"Mati" Faizal Tahir 2013 [1]
"Menang" Anatomi 2016 [4]
"Mestikah Ada Yang Lain" Aku.Muzik.Kamu 2007 [3]
"Mungkin Ku Tak Bisa" Aku.Muzik.Kamu 2007 [3]
"Muzik" Adrenalin 2010 [2]
"Negaraku" Joe Flizzow, Altimet, SonaOne Anatomi 2016 [4]
"Permaisuri" Faizal Tahir 2013 [1]
"Ragaman" Rojak 2019 [5][8]
"Ratu" Rojak 2019 [5]
"Sampai Syurga" Aku.Muzik.Kamu 2007 [3]
"Sayang" Anatomi 2016 [4]
"Sejati" Anatomi 2016 [4]
"Selalu" Faizal Tahir 2013 [1]
"Selamat Malam" Adrenalin 2010 [2]
"Semesta" Adrenalin 2010 [2]
"Sempurna" Aku.Muzik.Kamu 2007 [3]
"Setia" Elizabeth Tan Anatomi 2016 [4]
"C'est la vie" Yasin C'est la vie - Single 2018 [9]
"Terima Kasih" Aizat Amdan Terima Kasih - Single 2017 [10]
"Starfeather" Rojak 2019 [5]
"Superhero" Adrenalin 2010 [2]
"Suriram" Anatomi 2016 [4]
"This Is Anfield" Rojak 2019 [5]
"Until We Meet Again" Rojak 2019 [5]
"Vortex" Faizal Tahir 2013 [1]

Lihat jugaSunting

RujukanSunting

  1. ^ a b c d e f g h i j Faizal Tahir (catatan media). Faizal Tahir. Monkey Bone Records. 2013.Selenggaraan CS1: lain-lain (link)
  2. ^ a b c d e f g h Adrenalin (catatan media). Faizal Tahir. Monkey Bone Records. 2010.Selenggaraan CS1: lain-lain (link)
  3. ^ a b c d e f g h i j k Aku.Muzik.Kamu (catatan media). Faizal Tahir. Monkey Bone Records/EMI. 2007.Selenggaraan CS1: lain-lain (link)
  4. ^ a b c d e f g h i Anatomi (catatan media). Faizal Tahir. Faithful Music/Warner Music Malaysia. 2016.Selenggaraan CS1: lain-lain (link)
  5. ^ a b c d e f g h i Rojak (catatan media). Faizal Tahir. Faithful Music/Warner Music Malaysia. 2019.Selenggaraan CS1: lain-lain (link)
  6. ^ Mohd Al Qayum Azizi (21 Julai 2016). "Faizal Tahir & Siti Nurhaliza Duet Lagu 'Dirgahayu'". mStar. Dicapai pada 2016-10-07.
  7. ^ Aimi Nordin (21 Ogos 2015) 'Inspirasi' Lagu Khas Untuk Siti Nurhaliza, Nyanyian Hafiz Suip Dan Ciptaan Faizal Tahir Era FM. 21 Oktober 2016
  8. ^ Ifqdar Rahman (12 September 2018). Ragaman, sisi unik Faizal Tahir Utusan Malaysia. Diperoleh pada 16 September 2018.
  9. ^ C'est la vie - Single by Yasin
  10. ^ Terima Kasih - Single by Aizat Amdan & Faizal Tahir