Senarai rancangan yang disiarkan oleh Awesome TV

rencana senarai Wikimedia

Berikut adalah senarai rancangan yang disiarkan atau pernah disiarkan di Awesome TV. [1]

Rancangan asal oleh Awesome TVSunting

  • A! Ketawa
  • Alamak
  • Anugerah Malam Ini
  • Awesome Mart
  • Awesome Minggu Ini
  • Chit Chat Ustaz
  • Debat Bukan Gaduh
  • Glam Ke Tenggelam
  • Fans VS Fanatik
  • Ha Ha Ha
  • Hantu Van Sewa
  • Ihsan Kita
  • Jaman Tori
  • Janda Kosmopolitan
  • Jawapan Panas
  • Keringat Selebriti
  • Langit Bakal Cerah
  • Macam-Macam Show
  • Masaklah Kaw!!!
  • Masak Ni Senang!
  • Mic On!
  • Mummy Oja
  • Ohsem!!!
  • Oops Terkena!
  • On X On
  • One Two Hantu
  • Pop Yeah Yeah
  • Riuh Family
  • Rumah Rara
  • Shuk Nak Tanya
  • Shuk Nak Tanya 2
  • Transparensi
  • Ujian Menantu
  • Warung Wak
  • You Kat...?
Telemovie Melayu
  • Ah How Putus Cinta
  • Kuba Guling, Karipap Pusing
  • Next Station Jodoh
  • #SampaiSyurga
  • Sally Boss

Malar SegarSunting

Malar Segar disiarkan setiap selasa dan Rabu, jam 9.00 malam.

2021Sunting

Ohsem TeleSunting

2020Sunting

  • Next Station, Jodoh (3 Ogo)
  • Ah How Putus Cinta (9 Ogo)
  • Sally Boss (16 Ogo)
  • #SampaiSyurga (23 Ogo)
  • Perang Dingin (6 Sep)
  • Brownies Lobak Untuk Papa (13 Sep)
  • Isa & Bella (20 Sep)
  • Janin Tak Berdosa (27 Sep)
  • Isteriku Bukan Tukang Masak (19 Okt)
  • Hello, Itu Bf I (11 Okt)
  • Crush Next Door (25 Okt)
  • Sucinya Ratna (15 Nov)
  • B.O.B (Bukan Orang Buta) (22 Nov)
  • Ijam (13 Dis)
  • Jefri Haji Muda (27 Dis)

2021Sunting

  • Kuba Guling, Karipap Pusing (24 Jan)
  • Hello Suria! (14 Feb)
  • Janda Si Ayob (21 Feb)
  • Kembar Keliru (28 Feb)
  • Ali Setan (7 Mac)
  • Ali Setan 2 (21 Mac)
  • XX Ray (28 Mac)
  • XX Ray 2 (4 Apr)
  • Bibik Kayangan (11 Apr)
  • Ghazal Untuk Rabiah (18 Apr)
  • Pang Pokok Ketapang! (25 Apr)
  • Mak...Adib Pulang (2 Mei)
  • Musafir Ke? (9 Mei)
  • Raya Pukul 7 (12 Mei)
  • Rompak Raya (16 Mei)
  • Janin Tak Berdosa (Ulangan) (23 Mei)
  • Takbir Semalam (30 Mei)
  • Perang Dingin (Ulangan) (6 Jun)
  • Cikgu Timah Sekolah Bandar (13 Jun)
  • Ah How Putus Cinta (Ulangan) (20 Jun)
  • Isteriku Bukan Tukang Masak (Ulangan) (27 Jun)
  • Duit Kawin (4 Jul)
  • Sally Boss (Ulangan) (11 Jul)
  • Satu Tahun Lagi (1 Ogo)
  • Janda Si Ayob (Ulangan) (8 Ogo)
  • Jefri Haji Muda (Ulangan) (15 Ogo)
  • Rindu Atok (22 Ogo)
  • Holiday Aji Tom (29 Ogo)
  • Hello Suria! (Ulangan) (5 Sep)
  • #SampaiSyurga (ulangan) (12 Sep)
  • Isa dan Bella (ulangan) (19 Sep)
  • Ayah Den Lapeh (26 Sep)
  • Sucinya Ratna (ulangan) (3 Okt)
  • Crush Next Door (ulangan) (10 Okt)
  • B.O.B (Bukan Orang Buta) (ulangan) (17 Okt)
  • Gulai Kawah Empulung Pisang (24 Okt)
  • Ayah Untuk Disewa (31 Okt)
  • Mak, Adib Pulang (7 Nov)
  • Pang Pokok Ketapang (14 Nov)
  • Ijam (ulangan) (21 Nov)
  • Bibik Kayangan (ulangan) (28 Nov)

Ohsem LejenSunting

Ohsem Lejen disiarkan setiap Khamis jam 9.00 malam.

2021Sunting

Drama OhsemSunting

No. Judul Tarikh Tayangan Pengarah Pelakon Utama Lagu Tema Rating Catatan
Tahun 2020
1. Janda Kosmopolitan 3 Ogos 2020 Hariss Fadzillah Halimunan- Masya Masyitah
2. One Two Hantu 3 Ogos 2020 Opie Zami
3. Halim Halima 27 Oktober 2020 Azri
4. U-Turn Ke Syurga 30 Oktober 2020 Nazir Jamaluddin
5. Mummy Oja 16 November 2020 Wan Saiful Shahrizan
Louva - Royal City Teachers
6. You Kat...? 24 November 2020 Amor Rizan
Tahun 2021
1. Sis Stars Hotel 8 Mac 2021 Nazir Jamaluddin
2. Yang Bakal Mati Ramadan Ini 12 April 2021 Eoon Suhaini Terakhir Buat Teman - Hazama & Siti Sarah
3. Isolasi 16 April 2021 Wan Saiful Shahrizan
4. Hari Kita Jatuh Cinta 17 Mei 2021 Rahim Zali Kuasa Cintamu- Siti Nurhaliza Adaptasi Novel Hari Kita Jatuh Cinta Karya Shera Zulghafar
6. Dia Semanis Honey (Ulangan dari Astro Ria) 28 Jun 2021
Memori Berkasih - Alif Satar Feat Siti Nordiana Adaptasi Novel Dia Semanis Honey Karya Dila Dyna

DramatixSunting

No. Judul Tarikh Tayangan Pengarah Pelakon Utama Lagu Tema Rating Catatan
Tahun 2021
1. Kiblat Yang Hilang 12 April 2021 Azri Izhar
2. Diva Popular 17 Mei 2021 Rashid Sibir Chikadun- Floor 88
3. My Darling, Inspektor Daniel (Ulangan dari Astro Ria) 29 Jun 2021 Aziz M. Osman Darling - Elizabeth Tan
4. Cik Serba Tahu (Ulangan dari Astro Ria) 27 Julai 2021 Shuhaimi Zulkefli Cinta Apa Adanya - Tasha Manshahar Adaptasi daripada novel Cik Serba Tahu karya Syamnuriezmil.
5. Urusan Hati Cik Drama Queen (Ulangan dari Astro Ria) 18 Ogos 2021 Hadith Omar
Michael Ang
Urusan Hati - Sarah Fazny Adaptasi Novel Urusan Hati Cik Drama Queen Karya Areila Sahimi
6. Black Belt Kaler Pink (Ulangan dari Astro Warna) 9 September 2021 Riza Baharudin Menggegar Dunia - Stacy & Adam
7. Awak Sangat Nakal (Ulangan dari Astro Ria) 27 September 2021 Azmi Hatta Nakal Nakal Nakal- Ayda Jebat Adaptasi Novel Awak Sangat Nakal Karya Syamnuriezmil
8. Isteri Tuan Ihsan (ulangan dari Astro Ria) 19 Oktober 2021 Raja Ahmad Alauddin (arwah) Bukan Yang Pertama - Faizal Tahir Adaptasi Novel Isteri Tuan Ihsan Karya Sara Kyoko
9. Lafazkan Kalimah Cintamu (ulangan dari Astro Ria 12 November 2021 Along Kamaludin Kesilapanku Keegoaanmu- Dato Sri Siti Nurhaliza Adaptasi novel Lafazkan Kalimah Cintamu karya Siti Rosmizah

DramediSunting

No. Judul Tarikh Tayangan Pengarah Pelakon Utama Lagu Tema Rating Catatan
Tahun 2021
1. Hantu Van Sewa 8 Januari 2021 Nazir Jamaluddin
2. One Two Hantu 2 21 Februari 2021 Opie Zami
3. Alif Ba Ta 19 April 2021 Mohd Latiff Zami
4. Man Transform 20 Mei 2021
5. Keluarga Instafamous 13 Jun 2021 Muhd Adlan Shaharir
6. Penghulu Interim 31 Julai 2021 Jamal Khan
7. Diva Popular 2 25 September 2021 Rashid Sibir Chikadun- Floor 88
8. Mr London Ms Langkawi (ulangan dari Astro Warna) 24 Oktober 2021 Nizam Zakaria
Istimewa - Aman feat Daiyan Trisha Adaptasi novel Mr London Ms Langkawi karya Herna Diana
9. Cik Bunga dan Encik Sombong (ulangan dari Astro Prima) 25 November 2021 Keoi Hj. Khalid Marry Me - Mark Adam Adaptasi novel Cik Bunga dan Encik Sombong karya Airisz

Program Tempatan dan Luar NegaraSunting

Kanak-KanakSunting

Sedang DisiarkanSunting

Pernah BersiaranSunting

  • Chronokids
  • Crafty Kids
  • Drakers
  • Heroes Of The City
  • Sissi: The Young Empress (Animasi)
  • Ganbare, Kickers! (Malay Dub)

Go AseanSunting

  • Go Explore
  • Go Travel
  • Supper Heroes
  • The Eco Traveller
  • The Halal Foodie

KomediSunting

Awesome MovieSunting

Awesome Movie disiarkan setiap Sabtu dan Isnin pukul 10:00 malam - 12:00 tengah malam.

2020Sunting

2021Sunting

Hindi SpecialSunting

Hindi Spedial disiarkan pada setiap Jumaat dan Ahad, jam 9:00 malam di Awesome TV

2021Sunting

  • Kabhi Alvida Naa Kehna (5 Feb)
  • Kal Ho Naa Ho (12 Feb)
  • Har Dil Jo Pyar Karega (19 Feb)
  • Chalte Chalte (26 Feb)
  • Om Shanti Om (5 Mac)
  • Phir Bhi Dil Hai Hindustani (12 Mac)
  • Kabhi Khushi Kabhie Gham (14 Mac) (Tayangan Istimewa)
  • Dil Se (19 Mac)
  • Ashoka (26 Mac)
  • Bajrangi Bhaijaan (2 Apr)
  • Bajirao Mastani (9 Apr)
  • Raja Hindustani (17 Apr)
  • Koi Mil Gaya (24 Apr)
  • Mann (1 Mei)
  • Kaho Naa... Pyaar Hai (8 Mei)
  • Kuch Kuch Hota Hai (15 Mei) (Siaran pada jam 8:00 malam sehingga 11:30 malam)
  • Main Hoon Na (21 Mei)
  • Jaan -E-Maan (28 Mei)
  • Paheli (4 Jun)
  • Kaabil (11 Jun)
  • Raid (18 Jun)
  • Mujhse Shaadi Karogi (25 Jun)
  • Naseeb (2 Jul)
  • Bobby (9 Jul)
  • Soldier (16 Jul)
  • Dhadkan (20 Jul) (Aidiladha Hindi Special)
  • Dil Kya Kare (23 Jul)
  • Kal Ho Naa Ho (24 Jul)
  • Rishtey (30 Jul)
  • Bajrangi Bhaijaan (31 Jul)
  • Baadshah (6 Ogo)
  • Hello Brother (13 Ogo)
  • Hum Saath Saath Hain (20 Ogo)
  • Main Prem Ki Diwani Hoon (3 Sep)
  • Chal Mere Bhai (10 Sep)
  • Josh (17 Sep)
  • Yes Boss (24 Sep)
  • Duplicate (1 Okt)
  • Singh Is Kinng (8 Okt)
  • Rangeela (15 Okt)
  • Andaz Apna Apna (22 Okt)
  • Kambakkht Ishq (29 Okt)
  • Dulhan Hum Le Jayenge (5 Nov)
  • Soldier (7 Nov)
  • Milenge Milenge (12 Nov)
  • Hum Saath Saath Hain (14 Nov)
  • Trimurti (19 Nov)
  • Dil Kya Kare (21 Nov)
  • Mera Noom Joker (26 Nov)
  • Dhadkan (28 Nov)

Rancangan Drama HindiSunting

No. Judul Tarikh Tayangan Pengarah Pelakon Utama Lagu Tema Rating Catatan
1. Silsila Badalte Rishton Ka 17 Mei 2021 - Ravi Bhushan
  • Aditi Sharma
  • Shakti Arora
  • Drashti Dhami
  • Abhinav Shukla
  • Kinshuk Mahajan
  • Tejasswi Prakash
  • Aneri Vajani

Rancangan Drama IndonesiaSunting

Rancangan Drama KoreaSunting

Rancangan Drama ThailandSunting

RujukanSunting