Senarai rancangan yang disiarkan oleh TV3

rencana senarai Wikimedia

Berikut ialah senarai rancangan televsiyen yang disiarkan atau pernah disiarkan di rangkaian televisyen Malaysia, TV3.[1]

Slot dramaSunting

Slot DramaSunting

Slot Drama TerdahuluSunting

Slot filemSunting

Slot FilemSunting

Slot Filem TerdahuluSunting

BeritaSunting

Berita TV3Sunting

Berita Bahasa Melayu Terkini:

  • Berita Terkini (Tayangan serentak di TV9).
  • Buletin Pagi
  • Detik Niaga
  • Buletin 1:30
  • Buletin Utama (Tayangan serentak di Buletin FM setiap Isnin hingga Jumaat).

Catatan: Buletin 1:30 bersiaran setiap Sabtu hingga Khamis sahaja.

Berita Bahasa Melayu Terdahulu:

  • Berita TV3
  • Buletin Akhir
  • Ringkasan Malam
  • Buletin Awal

Berita Bahasa Inggeris Terkini:

  • Bizworld
  • Nightline

Berita Bahasa Inggeris Terdahulu:

  • TV3 News
  • The 7 O'Clock News
  • TV3 Evening News
  • TV3 News Hour
  • Business News

Bananana!Sunting

Slot NickelodeonSunting

Dulu TV3 KidsSunting

  • Freej

Animasi JepunSunting

Rancangan agamaSunting

  • Al-Kulliyyah
  • Halaqah
  • Tanyalah Ustaz

DokumentariSunting

Bual bicaraSunting

Rancangan hiburan dan aneka ragamSunting

Rancangan hiburan khasSunting

Rancangan masakanSunting

Rancangan radio secara mayaSunting

  • Hot FM@TV3

Rancangan lamaSunting

1990-anSunting

  • Buletin Utama
  • Evening News
  • Buletin 1:30
  • Buletin Awal
  • Majalah 3
  • News Hour
  • Laman Nurani
  • Al Kuliyyah
  • Jejak Rasul
  • Muzik Muzik
  • Wanita Hari Ini
  • Malaysia Hari Ini
  • Sinaran Pasport Kegemilangan
  • Senario
  • Pi Mai Pi Mai Tang Tu
  • Mospeada
  • Alam Ria Disney
  • Cereka Pilihan
  • Sunday Movie
  • Cereka Cuti Sekolah
  • Tayangan Minggu Ini
  • Cerekarama
  • Selekta Emas
  • Panggung Sabtu
  • Identiti
  • Dari Bilik Berita
  • L.A.Law
  • Imej
  • Sekapur Sirih
  • Nona
  • Warta 3
  • Money Matters
  • 7 O'Clock News
  • Citra Wara
  • Mike Hammer
  • Jade Solid Gold
  • Beyond Tomorrow
  • America's Top 10
  • True Colors
  • Kuali Besta
  • Enak Rasa Knorr & Lady Choice
  • Anika Rasa Kraft
  • Menu Malaysia
  • Kisah Benar
  • Cuba-Cuba
  • Benson & Hedges Gold & Dream
  • Mad About You
  • Dragon Flyz
  • Dinosaucers
  • Galeri Sukan
  • Just 10 Of Us
  • Full House
  • Star Trek The Next Generation
  • Conan The Adventurer
  • 321 Action
  • WWF Superstars
  • WWF Smackdown
  • Marlboro World Of Sport
    • Formula 1
    • Italian League Serie A
  • UEFA Champions League
  • German League Highlights
  • Spanish League Highlights
  • English Premier League Highlights
  • Pop Kuiz
  • Face to Face

2010-anSunting

  • Buletin Utama
  • Buletin Pagi
  • Buletin 1:30
  • Majalah 3
  • Laman Nurani
  • Al Hidayah
  • Al Kuliyyah
  • Wanita Hari Ini
  • Malaysia Hari Ini
  • 360
  • 999
  • Jelajah Joran
  • Nona
  • Soal Jawab
  • Bersamamu
  • Aduan Rakyat
  • Ilmu Alam Ghaib
  • Spice Routes
  • Biskut Apa?
  • Senario
  • Jalan Jalan Cari Makan
  • 5 Rencah 5 Rasa
  • Detik Tragik
  • Detective Conan
  • Naruto
  • Boboiboy
  • Dreamkix
  • Pocoyo
  • Chuggington
  • Woody Woodpecker
  • Spongebob Squarepants
  • Avatar:The Last Airbender
  • Penguin Of Madagascar
  • Samurai X
  • Beyblade
  • Cardcaptor Sakura
  • Crush Gear
  • Aikatsu
  • Initial D
  • Slot Azalea
  • Slot Zehra
  • Slot Samarinda
  • Slot Sinetron Indonesia
  • Slot Dahlia
  • Slot Cerekarama
  • Slot Cerekapilihan
  • Slot Aksi
  • Slot Seram
  • Slot Telenovela
  • Bang Bang Boom
  • Jangan Tidur Lagi
  • Tunggu Sekejap
  • Melodi
  • Mentor
  • Muzik Muzik
  • Anugerah Bintang Populer
  • Anugerah Juara Lagu
  • Anugerah Skrin
  • Op Maritim
  • Ilmuwan Islam
  • Vokal: Bukan Sekadar Rupa
  • The Sherry Show
  • UEFA Champions League
  • Bundesliga Highlights
  • Serie A Highlights
  • Spanish League Highlights
  • English Premier League Highlights
  • Formula 1
  • Kim Possible
  • Lilo & Stitch

RujukanSunting

NotaSunting

  1. ^ Sebelum ini ditayangkan di TV2
  2. ^ Sebelum ini ditayangkan di ntv7. Ditayangkan semula di TV3 pada sekitar April 2020