Senarai saluran Astro NJOI

Informasi terkini mengenai saluran Astro NJOI sedia ada dan terbaru.
(Dilencongkan dari Senarai saluran NJOI)

Berikut merupakan saluran-saluran yang terdapat di Astro NJOI.

Saluran televisyenSunting

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini adalah saluran HD.

Siaran terestrial digitalSunting

Saluran Nama Percuma
101HD TV1  
102HD TV2  
103 TV3  
114HD TV AlHijrah  
122HD TVS  
123HD Awesome TV  
146HD TV Okey  
147 DidikTV KPM  
148 8TV  
149 TV9  
502 Bernama TV  

Aneka MelayuSunting

Saluran Nama Percuma Prabayar
104HD Astro Ria    
105HD Astro Prima    
106HD Astro Oasis    
107HD Astro Warna    
108HD Astro Citra    
111HD GO Shop Baaru    
112HD Astro Rania    
113HD Astro Aura    
116HD Colors Hindi    
118HD GO Shop Ruuma    
120HD GO Shop Gaaya    
140 NJOI TV    
150HD GO Shop Gaaya    

Aneka IndiaSunting

Saluran Nama Percuma Prabayar
201HD Astro Vaanavil    
202HD Astro Vinmeen HD    
203HD Astro Vellithirai    
211HD Sun TV    
212HD Sun Music    
213 Chutti TV*    
214 Adithya TV    
215HD Sun News**    
216HD KTV**    
217HD Sun Life**    
221HD Star Vijay    
223HD Zee Tamil    
241HD Astro Box Office Movies Thangathirai    
251HD Astro Box Office BollyOne HD    

*Ditamatkan pada 13 Oktober 2022.
**Mulai 13 Oktober 2022.

Aneka AsiaSunting

Saluran Nama Percuma Prabayar
303HD GO Shop Chinese    
304HD Astro Xiao Tai Yang    
305HD TVB Classic    
306HD Astro AEC    
307HD Astro Shuang Xing    
308HD Astro Quan Jia HD    
309HD Celestial Movies    
310HD TVB Jade    
311HD Astro AOD    
316HD CTi Asia    
317HD TVB Entertainment News    
319HD TVB Xing He    
320HD TVBS Asia    
321HD Celestial Classic Movies*    
325HD Phoenix Chinese Channel    
326HD Phoenix InfoNews Channel    
333HD Astro Hua Hee Dai    
335HD CCTV-4    
352 Astro AOD    
354    
392HD KBS World    
393HD ONE    
395HD tvN Asia    
396HD K-Plus    

*Dinaik taraf ke HD pada 1 November 2022.

FilemSunting

Saluran Nama Percuma Prabayar
401HD HITS Movies    
404HD BOO    
411HD HBO    
412HD Cinemax    
413HD Showcase Movies    
416HD tvN Movies    

BeritaSunting

Saluran Nama Percuma Prabayar
501HD Astro Awani    
503HD CGTN    
513HD Al Jazeera English    

PembelajaranSunting

Saluran Nama Percuma Prabayar
550HD Nat Geo WILD    
552HD Discovery    
553HD Discovery Asia    
555HD History    
556HD Animal Planet    

Kanak-kanakSunting

Saluran Nama Percuma Prabayar
601HD Astro Tutor TV SK    
603HD Astro Tutor TV SMK    
611HD Astro Ceria    
612HD TA-DAA!    
615HD Cartoon Network    
616HD Nickelodeon    
617HD Nick Jr.    
618HD Moonbug Kids    
619HD Boomerang    

Aneka InggerisSunting

Saluran Nama Percuma Prabayar
704HD PRIMEtime    
706HD HITS    
707HD TLC    
708HD Food Network    
709HD Asian Food Network    
712HD Warner TV    
714HD Crime + Investigation    
715HD HGTV    
716HD DMAX    

SukanSunting

Saluran Nama Percuma Prabayar
800HD eGG Network    
801HD Astro Arena    
802HD Astro Arena 2    
810HD SPOTV2    
811HD Astro SuperSport    
812HD Astro SuperSport 2    
813HD Astro SuperSport 3    
814HD Astro SuperSport 4    
815HD Astro SuperSport 5    
816HD SPOTV    
817HD beIN Sports 2    
818HD beIN Sports    
819HD beIN Sports 3    
820HD Eurosport    
821HD WWE Network    
822HD Golf Channel    
823HD Premier Sports    
824HD Astro Cricket    

Saluran tambahanSunting

Saluran Nama Catatan
472HD - 479HD Astro First Perlu menempah filem di Portal Astro First (480)
482HD - 487HD Astro Best Perlu menempah filem di Portal Astro Best (481)

Perkhidmatan interaktifSunting

Saluran Nama
200 Portal Prabayar NJOI
480 Portal Astro First
481 Portal Astro Best

Saluran khasSunting

  • Dipertontonkan secara percuma atau berbayar untuk masa yang terhad.
Saluran Nama Tempoh siaran Percuma Prabayar
825HD Astro SuperSport Plus 11 Nov - 31 Dis 2022    
826HD    

NJOI Lama EksklusifSunting

  • Saluran-saluran ini percuma untuk pelanggan NJOI lama* sahaja.

*Sebelum 28 April 2021.

Saluran Nama
125 Astro Prima*
126 Astro Oasis*
261 Astro Vaanavil*
344 Astro Xiao Tai Yang*
346 Astro AEC*
375 CCTV-4*
531 Astro Awani*
831 Astro Arena*

*Ditamatkan pada 1 November 2022.

Saluran radioSunting

Stesen radio milik RTMSunting

Saluran Nama Bahasa
869 Nasional FM Melayu
870 Sabah V FM Kadazan
871 Wai FM Iban
872 TraXX FM Inggeris
873 Minnal FM Tamil
874 Ai FM Cina
875 Asyik FM Asal, Melayu

Stesen radio milik AstroSunting

Saluran Nama Bahasa Aplikasi SYOK
852 HITZ Inggeris  
853 MY Cina  
854 Lite Inggeris  
855 Mix  
856 ERA Melayu  
857 Sinar  
858 Melody Mandarin  
859 Raaga Tamil  
860 SYOK Classic Rock Inggeris  
861 SYOK Gold  
862 SYOK Opus  
863 Gegar Melayu  
864 SYOK India Beat Hindi  
865 SYOK Jazz Inggeris  
866 SYOK Osai Tamil  
867 SYOK Bayu Kadazan, Melayu  
868 SYOK Kenyalang Iban, Melayu  
876 Zayan Melayu  
877 GO Xuan Cina  

SYOK EksklusifSunting

Nama
Astro Awani Radio
You Streaming!
KBS World Radio
Boom! Radio
Red Radio
Rakita
AFO Radio
AFO Radio - Chinese
Radio Masti 24X7
MYX Radio
MOR Entertainment

RujukanSunting

Pautan luarSunting