Wael Kfoury

Penyanyi dan pelakon lelaki Lubnan

Wael Kfoury (Arab: وائل كفوري; lahir di Zahlé, Lubnan, 14 September 1974; umur 49 tahun) merupakan seorang penyanyi dan pelakon lelaki Lubnan.

Wael Kfoury
وائل كفوري
Latar belakang
Nama lahirMichel Émile Kfoury
ميشال اميل كفوري
Juga dikenali sebagai
Wael Kfoury
Kelahiran (1974-09-14) 14 September 1974 (umur 49)
Lubnan Zahlé, Lubnan
GenreMuzik Arab
Pekerjaan
InstrumenVokal
Tahun aktif1992 – kini
Syarikat rakaman

Diskografi sunting

  • 1994: Shafouha w Sarou Y'oulou (شافوها وصارو يقولوا)
  • 1995: Mayyet Fiki (ميت فيكي)
  • 1996: Ba'd el Sentayn (بعد السنتين)
  • 1997: Tna'shar Shaher (اتنعشر شهر)
  • 1998: Shubbak el Houb (شباك الحب)
  • 1999: Hikayat 'Asheq (حكاية عاشق)
  • 2000: Sa'alouni (سألوني)
  • 2001: Shou Ra'yak (شو رأيك)
  • 2003: Oumry Killo (عمري كلو)
  • 2004: Qorb Liyya (قرب ليى)
  • 2005: Bhebak ana ktyr (بحبك أنا كتير)
  • 2007: Byihenn (بيحنّ)
  • 2010: Kfoury Classic perfect
  • 2012: Ya Dalli Ya Rou7i (يا ضلي يا روحي)
  • 2014: Al Gharam l mostahil (الغرام المستحيل)
  • 2017: W.

Pautan luar sunting