Yuka Kharisma (lahir 15 Oktober 1987) ialah seorang produser, komposer dan penyanyi wanita Indonesia yang kini menetap di Kuala Lumpur, Malaysia.[1] Beliau merupakan peserta separuh akhir Indonesian Idol musim kelima.[1] Pada 2016, beliau memenangi Artis Baru Wanita Terbaik di Anugerah Planet Muzik ke-15.[2]

Yuka Kharisma
Latar belakang
Juga dikenali sebagai
Yuka
Kelahiran (1987-10-15) 15 Oktober 1987 (umur 36)
Lhokseumawe, Aceh, Indonesia
Genre
Pekerjaan
  • Penyanyi
  • Komposer
  • Produser Muzik
Instrumen
Tahun aktif2008–kini
Syarikat rakaman
Rocketfuel Entertainment
Pengkarya berkait
Aisha Retno
Laman sesawang
www.yukakharisma.com

Diskografi sunting

Single sunting

  • Kita Harus Percaya (2013)
  • Dengan Tiada Luka (2014)
  • Hati Berbisik (2015)
  • Ku Bersedia (2015)
  • Muara Cintaku (2016)

Lihat juga sunting

Rujukan sunting

  1. ^ a b "Migrasi tanpa lelah Yuka Kharisma". www.kosmo.com.my. Diarkibkan daripada yang asal pada 2017-01-18. Dicapai pada 2017-01-16.
  2. ^ hermes (2016-10-04). "Sufi beats mentor Taufik to win Singapore's Most Popular Artist award". The Straits Times. Dicapai pada 2017-01-16.

Pautan luar sunting