Cita Citata

Cita Rahayu atau lebih dikenali sebagai Cita Citata (lahir 14 Ogos 1994) merupakan seorang penyanyi dan pelakon Indonesia. Beliau terkenal menerusi lagu Sakitnya Tuh Di Sini, yang menjadi lagu tema sinetron Diam-Diam Suka: Cinta Lama Bersemi Kembali.

Cita Citata
Cita Citata.png
Kelahiran
Cita Rahayu

(1994-08-14) 14 Ogos 1994 (umur 28)
WarganegaraIndonesia
PekerjaanPenyanyi, pelakon
Tahun aktif2014–kini
Terkenal keranalagu Sakitnya Tuh Di Sini
PasanganGalih Purnama (2012-2015; bercerai)
Kerjaya muzik
GenrePop, dangdut
InstrumenVokal
Syarikat rakaman
Sani Musik Indonesia

Kehidupan peribadiSunting

Cita Citata berkahwin dengan Galih Purnama pada 2012 dan bercerai pada 2015.

DiskografiSunting

Album studioSunting

  • Sakitnya Tuh Disini (2014)
  • Story Of My Life (2016)

SingleSunting

  • Kalimera Athena (2014)
  • Sakitnya Tuh Disini (2014)
  • Goyang Dumang (2014)
  • Perawan Atau Janda (2014)
  • Kau Tercipta Untukku (tribute to Rinto Harahap) (2015)
  • Aku Mah Apa Atuh (2015)
  • Meriang (Merindukan Kasih Sayang) (2015)
  • Bersyukurlah (2015)
  • Penipu (2015)
  • Jamur (Janda Dibawah Umur) (2015)
  • Pernikahan Dini (2015)
  • Uwiw Uwiw (2016)
  • Jangan Ganggu Pacarku (2016)
  • NYCITA (2017)
  • Bahagia Itu Sederhana (2017)
  • Pura-Pura Bahagia (2017)
  • Dia (2017)
  • Potong Bebek Jomblo (2017)
  • Let's Dance Together, feat. Ayu Ting Ting (2018)
  • Aku Pergi (2019)
  • Leda-Lede Feat Endank Soekamti (2019)
  • Ayo Goyang (2020)

FilemografiSunting

TelevisyenSunting

Tahun Tajuk Peranan Catatan Rangkaian
2014 Diam-Diam Suka: Cinta Lama Bersemi Kembali Dirinya sendiri Bintang tamu SCTV

TelefilemSunting

Tahun Tajuk Peranan Catatan
2014 Sakitnya Tuh Disini Peranan utama