SS501 adalah kumpulan muzik lelaki dari Korea Selatan. Kumpulan ini terdiri daripada 5 anggota dibawah label DSP Entertainment pada tahun 2005. Mereka mengeluarkan single pertama mereka berjudul "Gyeonggo" pada bulan Jun 2005. Mereka juga aktif sebagai pelakon, pengacara, model, DJ dan bintang iklan. Ahlinya terdiri daripada Kim Hyun-joong, Heo Young-saeng, Kim Kyu-jong,Park Jung-min, Kim Hyung-jun.

SS501
SS501HKFM 2.jpg
Latar belakang
Berasal dariKorea Selatan
GenreK-Pop, J-pop, Dance
Tahun aktif2005 - sekarang
Syarikat rakaman
DSP Entertainment
Pony Canyon
Warner Music Taiwan
Pengkarya berkait
SS501 (Trio)
AhliKim Hyun-joong
Heo Young-saeng
Kim Kyu-jong
Park Jung-min
Kim Hyung-jun

DiskografiSunting

Album studioSunting

  • S.T. 01 Now (2006)
  • SS501 (2007)
  • Rebirth (2009)
  • Destination (2010)
  • Deja Vu (2008)
  • UR Man (2008)
  • All My Love (2009)
  • You Are My Heaven (2009)
  • A Song Calling For You (2010)

SinglesSunting

  • Gyeonggo (2005)
  • Snow Prince (2005)
  • Deja Vu (2008)
  • Love Like This (2009)
  • Im Your Man (2009)
  • Love Ya (2010)
  • Find (2010)

Pautan luarSunting