Senarai kampung di Vest-Agder

rencana senarai Wikimedia

Berikut merupakan senarai kampung di Vest-Agder, dalam negara Norway. Untuk daerah lain sila lihat Senarai kampung di Norway.

Tempat Koordinat Poskod Kawasan perbandaran
Abelnes 4400 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Andabeløy 58°14′0″N 6°40′0″E / 58.23333°N 6.66667°E / 58.23333; 6.66667 (Andabeløy) 4434 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Audnedal 4525 Audnedal komm.svg Audnedal
Augland 58°11′0″N 7°49′0″E / 58.18333°N 7.81667°E / 58.18333; 7.81667 (Augland) 4645 Songdalen komm.svg Songdalen
Aukland 58°12′0″N 7°55′0″E / 58.20000°N 7.91667°E / 58.20000; 7.91667 (Aukland) 4618 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Austad 58°5′0″N 7°3′0″E / 58.08333°N 7.05000°E / 58.08333; 7.05000 (Austad) 4580 Lyngdal komm.svg Lyngdal
Ausvika 4640 Søgne komm.svg Søgne
Berge 4516 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Birkeland (Tingvatn)* 58°22′0″N 7°13′0″E / 58.36667°N 7.21667°E / 58.36667; 7.21667 (Birkeland, Hægebostad) 4595 Hægebostad komm.svg Hægebostad
Birkeland 58°17′0″N 7°12′0″E / 58.28333°N 7.20000°E / 58.28333; 7.20000 (Birkeland, Lyngdal) 4588 Lyngdal komm.svg Lyngdal
Bjelland 58°23′0″N 7°31′0″E / 58.38333°N 7.51667°E / 58.38333; 7.51667 (Bjelland) 4536 Marnardal komm.svg Marnardal
Bjerom 58°24′0″N 7°14′0″E / 58.40000°N 7.23333°E / 58.40000; 7.23333 (Bjerom) 4595 Hægebostad komm.svg Hægebostad
Bredland 58°12′0″N 7°42′0″E / 58.20000°N 7.70000°E / 58.20000; 7.70000 (Bredland) 4534 Marnardal komm.svg Marnardal
Breland 58°44′0″N 7°24′0″E / 58.73333°N 7.40000°E / 58.73333; 7.40000 (Breland) 4540 Åseral komm.svg Åseral
Brennåsen 58°8′0″N 7°51′0″E / 58.13333°N 7.85000°E / 58.13333; 7.85000 (Brennåsen) 4647 Songdalen komm.svg Songdalen
Buhølen 58°8′0″N 7°21′0″E / 58.13333°N 7.35000°E / 58.13333; 7.35000 (Buhølen) 4520 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Byremo 58°26′0″N 7°25′0″E / 58.43333°N 7.41667°E / 58.43333; 7.41667 (Byremo) 4529 Audnedal komm.svg Audnedal
Drange 4550 Farsund komm.svg Farsund
Drangsholt 58°15′0″N 8°10′0″E / 58.25000°N 8.16667°E / 58.25000; 8.16667 (Drangsholt) 4658 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Dyrestad 4516 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Dønnestad 58°13′0″N 8°8′0″E / 58.21667°N 8.13333°E / 58.21667; 8.13333 (Dønnestad) 4658 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Eid 4516 Søgne komm.svg Søgne
Eikeland 58°3′0″N 7°18′0″E / 58.05000°N 7.30000°E / 58.05000; 7.30000 (Eikeland) 4520 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Eiken 58°29′0″N 7°13′0″E / 58.48333°N 7.21667°E / 58.48333; 7.21667 (Eiken) 4596 Hægebostad komm.svg Hægebostad
Einarsmoen 4520 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Espeli 58°45′0″N 7°35′0″E / 58.75000°N 7.58333°E / 58.75000; 7.58333 (Espeli) 4540 Åseral komm.svg Åseral
Ersdal 58°26′0″N 6°41′0″E / 58.43333°N 6.68333°E / 58.43333; 6.68333 (Ersdal) 4400 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Espetveit 58°31′0″N 6°46′0″E / 58.51667°N 6.76667°E / 58.51667; 6.76667 (Espetveit) 4440 Sirdal komm.svg Sirdal
Espetveit 4440 Sirdal komm.svg Sirdal
Farestad 57°59′0″N 7°32′0″E / 57.98333°N 7.53333°E / 57.98333; 7.53333 (Farestad) 4516 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Fasseland 58°4′0″N 7°21′0″E / 58.06667°N 7.35000°E / 58.06667; 7.35000 (Fasseland) 4520 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Feda 58°16′0″N 6°50′0″E / 58.26667°N 6.83333°E / 58.26667; 6.83333 (Feda) 4485 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Fidje 4640 Søgne komm.svg Søgne
Fidjeland 58°57′0″N 6°56′0″E / 58.95000°N 6.93333°E / 58.95000; 6.93333 (Fidjeland) 4443 Sirdal komm.svg Sirdal
Finsland 4646 Songdalen komm.svg Songdalen
Fjotland 58°32′0″N 7°0′0″E / 58.53333°N 7.00000°E / 58.53333; 7.00000 (Fjotland) 4480 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Fleseland 4580 Lyngdal komm.svg Lyngdal
Flikka 58°21′0″N 6°40′0″E / 58.35000°N 6.66667°E / 58.35000; 6.66667 (Flikka) 4436 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Flikkeid 58°21′0″N 6°38′0″E / 58.35000°N 6.63333°E / 58.35000; 6.63333 (Flikkeid) 4400 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Foss 58°16′0″N 8°10′0″E / 58.26667°N 8.16667°E / 58.26667; 8.16667 (Foss) 4658 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Fårbrot Farsund komm.svg Farsund
Fåsdal 58°26′0″N 6°44′0″E / 58.43333°N 6.73333°E / 58.43333; 6.73333 (Fåsdal) 4436 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Gjosdal 58°40′0″N 6°45′0″E / 58.66667°N 6.75000°E / 58.66667; 6.75000 (Gjosdal) Sirdal komm.svg Sirdal
Grovane 4700 Vennesla komm.svg Vennesla
Gyland 58°27′0″N 6°51′0″E / 58.45000°N 6.85000°E / 58.45000; 6.85000 (Gyland) 4436 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Haddeland 58°31′0″N 7°7′0″E / 58.51667°N 7.11667°E / 58.51667; 7.11667 (Haddeland) 4596 Hægebostad komm.svg Hægebostad
Hamre 4656 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Hananger 58°5′0″N 6°42′0″E / 58.08333°N 6.70000°E / 58.08333; 6.70000 (Hananger) 4550 Farsund komm.svg Farsund
Harkmark 58°3′0″N 7°37′0″E / 58.05000°N 7.61667°E / 58.05000; 7.61667 (Harkmark) 4516 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Haugland 4480 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Havik 4550 Farsund komm.svg Farsund
Haughom 58°36′0″N 6°45′0″E / 58.60000°N 6.75000°E / 58.60000; 6.75000 (Haughom) 4440 Sirdal komm.svg Sirdal
Heggland 4436 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Helland 4534 Marnardal komm.svg Marnardal
Helle 58°18′0″N 7°22′0″E / 58.30000°N 7.36667°E / 58.30000; 7.36667 (Helle) 4525 Audnedal komm.svg Audnedal
Helvik 58°6′0″N 6°43′0″E / 58.10000°N 6.71667°E / 58.10000; 6.71667 (Helvik) 4560 Farsund komm.svg Farsund
Herad 58°9′0″N 6°48′0″E / 58.15000°N 6.80000°E / 58.15000; 6.80000 (Herad) 4550 Farsund komm.svg Farsund
Hidrasund 4432 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Hillesund/Hille 58°0′0″N 7°22′0″E / 58.00000°N 7.36667°E / 58.00000; 7.36667 (Hillesund/Hille) 4513 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Hjorteland 4517 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Hoggandvik 4513 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Holmen 58°6′0″N 7°40′0″E / 58.10000°N 7.66667°E / 58.10000; 7.66667 (Holmen) 4640 Søgne komm.svg Søgne
Homsteane 58°16′0″N 7°50′0″E / 58.26667°N 7.83333°E / 58.26667; 7.83333 (Homsteane) 4715 Vennesla komm.svg Vennesla
Hortemo 4645 Songdalen komm.svg Songdalen
Hægebostad 58°12′0″N 7°21′0″E / 58.20000°N 7.35000°E / 58.20000; 7.35000 (Hægebostad) 4520 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Hægelandskrossen 4720 Vennesla komm.svg Vennesla
Høllen/Spangereid 58°3′0″N 7°6′0″E / 58.05000°N 7.10000°E / 58.05000; 7.10000 (Høllen/Spangereid) 4521 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Høye 58°13′0″N 7°38′0″E / 58.21667°N 7.63333°E / 58.21667; 7.63333 (Høye) 4534 Marnardal komm.svg Marnardal
Høyland 58°16′0″N 7°23′0″E / 58.26667°N 7.38333°E / 58.26667; 7.38333 (Høyland) 4525 Audnedal komm.svg Audnedal
Hånes 4635 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Ime 58°2′0″N 7°30′0″E / 58.03333°N 7.50000°E / 58.03333; 7.50000 (Ime) 4516 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Justvik (Gjusvik) 58°12′0″N 8°2′0″E / 58.20000°N 8.03333°E / 58.20000; 8.03333 (Justvik) 4634 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Jødestøl 58°37′0″N 6°46′0″E / 58.61667°N 6.76667°E / 58.61667; 6.76667 (Jødestøl) 4440 Sirdal komm.svg Sirdal
Jølle 58°8′0″N 6°37′0″E / 58.13333°N 6.61667°E / 58.13333; 6.61667 (Jølle) 4560 Farsund komm.svg Farsund
Jåsund 58°4′0″N 7°8′0″E / 58.06667°N 7.13333°E / 58.06667; 7.13333 (Jåsund) 4580 Lyngdal komm.svg Lyngdal
Kile 58°24′0″N 7°46′0″E / 58.40000°N 7.76667°E / 58.40000; 7.76667 (Kile) 4720 Vennesla komm.svg Vennesla
Kilen 4646 Songdalen komm.svg Songdalen
Kirkehamn 58°13′0″N 6°34′0″E / 58.21667°N 6.56667°E / 58.21667; 6.56667 (Kirkehamn) 4432 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Knaben 58°40′0″N 6°58′0″E / 58.66667°N 6.96667°E / 58.66667; 6.96667 (Knaben) 4473 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Koland 4536 Marnardal komm.svg Marnardal
Kollungtveit 4528 Audnedal komm.svg Audnedal
Kongevoll 4436 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Konsmo* 58°18′0″N 7°24′0″E / 58.30000°N 7.40000°E / 58.30000; 7.40000 (Konsmo) 4525 Audnedal komm.svg Audnedal
Korshamn 58°2′0″N 7°0′0″E / 58.03333°N 7.00000°E / 58.03333; 7.00000 (Korshamn) 4586 Lyngdal komm.svg Lyngdal
Kostøl 58°14′0″N 8°2′0″E / 58.23333°N 8.03333°E / 58.23333; 8.03333 (Kostøl) 4634 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Krossen 4519 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Kråkebumoen 4658 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Kvanvik 58°17′0″N 6°32′0″E / 58.28333°N 6.53333°E / 58.28333; 6.53333 (Kvanvik) 4400 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Kviljo 4550 Farsund komm.svg Farsund
Kvinesdal 58°19′0″N 6°57′0″E / 58.31667°N 6.95000°E / 58.31667; 6.95000 (Kvinesdal) 4480 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Kvineshei 4480 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Kvinlog 58°32′0″N 6°57′0″E / 58.53333°N 6.95000°E / 58.53333; 6.95000 (Kvinlog) 4473 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Kvås 4588 Lyngdal komm.svg Lyngdal
Kyrkjebygda* 58°37′0″N 7°25′0″E / 58.61667°N 7.41667°E / 58.61667; 7.41667 (Kyrkjebygda) 4540 Åseral komm.svg Åseral
Kylland 58°33′0″N 7°26′0″E / 58.55000°N 7.43333°E / 58.55000; 7.43333 (Kylland) 4544 Åseral komm.svg Åseral
Lastad 58°3′0″N 7°42′0″E / 58.05000°N 7.70000°E / 58.05000; 7.70000 (Lastad) 4640 Søgne komm.svg Søgne
Laudal 58°15′0″N 7°30′0″E / 58.25000°N 7.50000°E / 58.25000; 7.50000 (Laudal) 4534 Marnardal komm.svg Marnardal
Lausland 58°16′0″N 7°35′0″E / 58.26667°N 7.58333°E / 58.26667; 7.58333 (Lausland) 4646 Songdalen komm.svg Songdalen
Liknes* 58°19′0″N 6°59′0″E / 58.31667°N 6.98333°E / 58.31667; 6.98333 (Liknes) 4480 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Litlehamn 57°59′0″N 7°6′0″E / 57.98333°N 7.10000°E / 57.98333; 7.10000 (Litlehamn) 4521 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Ljosland 58°48′0″N 7°20′0″E / 58.80000°N 7.33333°E / 58.80000; 7.33333 (Ljosland) 4540 Åseral komm.svg Åseral
Loga 58°19′0″N 6°40′0″E / 58.31667°N 6.66667°E / 58.31667; 6.66667 (Loga) 4400 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Loland 58°17′0″N 7°52′0″E / 58.28333°N 7.86667°E / 58.28333; 7.86667 (Loland) 4715 Vennesla komm.svg Vennesla
Lonestranda 58°3′0″N 7°15′0″E / 58.05000°N 7.25000°E / 58.05000; 7.25000 (Lonestranda) 4520 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Loshavn 58°4′0″N 6°49′0″E / 58.06667°N 6.81667°E / 58.06667; 6.81667 (Loshavn) 4550 Farsund komm.svg Farsund
Marnardal* 4534 Marnardal komm.svg Marnardal
Mebø 58°4′0″N 8°0′0″E / 58.06667°N 8.00000°E / 58.06667; 8.00000 (Mebø) 4625 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Midthassel 58°5′0″N 6°38′0″E / 58.08333°N 6.63333°E / 58.08333; 6.63333 (Midthassel) 4560 Farsund komm.svg Farsund
Mjølhus 4520 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Moi 58°15′0″N 7°11′0″E / 58.25000°N 7.18333°E / 58.25000; 7.18333 (Moi) 4588 Lyngdal komm.svg Lyngdal
Mosby 58°14′0″N 7°54′0″E / 58.23333°N 7.90000°E / 58.23333; 7.90000 (Mosby) 4619 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Netland 58°37′0″N 6°54′0″E / 58.61667°N 6.90000°E / 58.61667; 6.90000 (Netland) 4473 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Nodeland* 58°9′0″N 7°51′0″E / 58.15000°N 7.85000°E / 58.15000; 7.85000 (Nodeland) 4645 Songdalen komm.svg Songdalen
Nodelandsheia 4645 Songdalen komm.svg Songdalen
Ny Hellesund 58°4′0″N 7°50′0″E / 58.06667°N 7.83333°E / 58.06667; 7.83333 (Ny Hellesund) 4640 Søgne komm.svg Søgne
Oftedal 58°33′0″N 6°44′0″E / 58.55000°N 6.73333°E / 58.55000; 6.73333 (Oftedal) 4440 Sirdal komm.svg Sirdal
Osen 4440 Sirdal komm.svg Sirdal
Rafoss 58°21′0″N 6°58′0″E / 58.35000°N 6.96667°E / 58.35000; 6.96667 (Rafoss) 4480 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Ramsland 58°2′0″N 7°6′0″E / 58.03333°N 7.10000°E / 58.03333; 7.10000 (Ramsland) 4521 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Randesund 4639 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Rasvåg 58°12′0″N 6°36′0″E / 58.20000°N 6.60000°E / 58.20000; 6.60000 (Rasvåg) 4432 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Risnes 58°40′0″N 6°59′0″E / 58.66667°N 6.98333°E / 58.66667; 6.98333 (Risnes) 4473 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Roligheta 58°17′0″N 6°23′0″E / 58.28333°N 6.38333°E / 58.28333; 6.38333 (Roligheta) 4420 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Rossnes 4516 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Ryen 4658 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Rødberg Lindesnes komm.svg Lindesnes
Røyknes 58°21′0″N 7°54′0″E / 58.35000°N 7.90000°E / 58.35000; 7.90000 (Røyknes) 4715 Vennesla komm.svg Vennesla
Samkom 4700 Vennesla komm.svg Vennesla
Sandvatn 58°29′0″N 6°48′0″E / 58.48333°N 6.80000°E / 58.48333; 6.80000 (Sandvatn) 4436 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Seland 58°20′0″N 6°49′0″E / 58.33333°N 6.81667°E / 58.33333; 6.81667 (Seland) 4485 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Selskjer 4640 Søgne komm.svg Søgne
Skagestad 58°4′0″N 7°34′0″E / 58.06667°N 7.56667°E / 58.06667; 7.56667 (Skagestad) 4516 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Skarpengland 4715 Vennesla komm.svg Vennesla
Skeide 58°28′0″N 7°14′0″E / 58.46667°N 7.23333°E / 58.46667; 7.23333 (Skeide) 4596 Hægebostad komm.svg Hægebostad
Skeie 4516 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Skjernøysund 4516 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Skjøllungstad Lindesnes komm.svg Lindesnes
Skofteland 58°6′0″N 7°21′0″E / 58.10000°N 7.35000°E / 58.10000; 7.35000 (Skofteland) 4520 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Skomrak 4580 Lyngdal komm.svg Lyngdal
Sinnes 58°56′0″N 6°50′0″E / 58.93333°N 6.83333°E / 58.93333; 6.83333 (Sinnes) 4443 Sirdal komm.svg Sirdal
Sira 58°25′0″N 6°38′0″E / 58.41667°N 6.63333°E / 58.41667; 6.63333 (Sira) 4438 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Sirnes 58°24′0″N 6°38′0″E / 58.40000°N 6.63333°E / 58.40000; 6.63333 (Sirnes) 4438 Flekkefjord komm.svg Flekkefjord
Skålevik 58°5′0″N 8°1′0″E / 58.08333°N 8.01667°E / 58.08333; 8.01667 (Skålevik) 4625 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Snartemo 58°20′0″N 7°12′0″E / 58.33333°N 7.20000°E / 58.33333; 7.20000 (Snartemo) 4590 Hægebostad komm.svg Hægebostad
Snig 58°4′0″N 7°18′0″E / 58.06667°N 7.30000°E / 58.06667; 7.30000 (Snig) 4520 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Sodefjed Kristiansand komm.svg Kristiansand
Stave 58°7′0″N 6°36′0″E / 58.11667°N 6.60000°E / 58.11667; 6.60000 (Stave) 4560 Farsund komm.svg Farsund
Stokkeland 4645 Songdalen komm.svg Songdalen
Storekvina 4480 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Strai 58°12′0″N 7°54′0″E / 58.20000°N 7.90000°E / 58.20000; 7.90000 (Strai) 4618 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Sveindal 58°30′0″N 7°28′0″E / 58.50000°N 7.46667°E / 58.50000; 7.46667 (Sveindal) 4529 Audnedal komm.svg Audnedal
Svenevig 58°3′0″N 7°12′0″E / 58.05000°N 7.20000°E / 58.05000; 7.20000 (Svenevig) 4521 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Svenevik 4580 Lyngdal komm.svg Lyngdal
Sævik 58°6′0″N 6°52′0″E / 58.10000°N 6.86667°E / 58.10000; 6.86667 (Sævik) 4550 Farsund komm.svg Farsund
Tangvall (Søgne)* 58°6′0″N 7°50′0″E / 58.10000°N 7.83333°E / 58.10000; 7.83333 (Tangvall) 4640 Søgne komm.svg Søgne
Tingvatne 58°24′0″N 7°14′0″E / 58.40000°N 7.23333°E / 58.40000; 7.23333 (Tingvatne) 4595 Hægebostad komm.svg Hægebostad
Tjørhom 4443 Sirdal komm.svg Sirdal
Tonstad* 58°40′0″N 6°43′0″E / 58.66667°N 6.71667°E / 58.66667; 6.71667 (Tonstad) 4440 Sirdal komm.svg Sirdal
Torp 4550 Farsund komm.svg Farsund
Tregde 58°0′0″N 7°36′0″E / 58.00000°N 7.60000°E / 58.00000; 7.60000 (Tregde) 4516 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Tryland 58°13′0″N 7°29′0″E / 58.21667°N 7.48333°E / 58.21667; 7.48333 (Tryland) 4520 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Trædal 58°4′0″N 7°20′0″E / 58.06667°N 7.33333°E / 58.06667; 7.33333 (Trædal) 4520 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Træland 58°22′0″N 6°59′0″E / 58.36667°N 6.98333°E / 58.36667; 6.98333 (Træland) 4480 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Tveit 58°14′0″N 8°8′0″E / 58.23333°N 8.13333°E / 58.23333; 8.13333 (Tveit) 4658 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Valand 58°3′0″N 7°34′0″E / 58.05000°N 7.56667°E / 58.05000; 7.56667 (Valand) 4516 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Valvik 4516 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Vanse 4560 Farsund komm.svg Farsund
Vassbotn 4640 Søgne komm.svg Søgne
Vatne 58°29′0″N 7°12′0″E / 58.48333°N 7.20000°E / 58.48333; 7.20000 (Vatne, Hægebostad) 4596 Hægebostad komm.svg Hægebostad
Vatne 58°5′0″N 7°36′0″E / 58.08333°N 7.60000°E / 58.08333; 7.60000 (Vatne, Mandal) 4516 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Ve 4658 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Vedderheia 4640 Søgne komm.svg Søgne
Vennesla* 58°17′0″N 7°59′0″E / 58.28333°N 7.98333°E / 58.28333; 7.98333 (Vennesla) 4700 Vennesla komm.svg Vennesla
Vere 58°8′0″N 6°38′0″E / 58.13333°N 6.63333°E / 58.13333; 6.63333 (Vere) 4563 Farsund komm.svg Farsund
Vestbygd 58°6′0″N 6°35′0″E / 58.10000°N 6.58333°E / 58.10000; 6.58333 (Vestbygd) 4563 Farsund komm.svg Farsund
Vestre Skogsfjord 58°3′0″N 7°24′0″E / 58.05000°N 7.40000°E / 58.05000; 7.40000 (Vestre Skogsfjord) 4513 Coat of Arms of Mandal.svg Mandal
Vidrak 58°35′0″N 6°41′0″E / 58.58333°N 6.68333°E / 58.58333; 6.68333 (Vidrak) 4440 Sirdal komm.svg Sirdal
Vigeland* 58°5′0″N 7°18′0″E / 58.08333°N 7.30000°E / 58.08333; 7.30000 4520 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Vigmostad 58°12′0″N 7°21′0″E / 58.20000°N 7.35000°E / 58.20000; 7.35000 (Vigmostad) 4520 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Vivlemo 4525 Audnedal komm.svg Audnedal
Volleberg 4647 Songdalen komm.svg Songdalen
Væmestad 4588 Lyngdal komm.svg Lyngdal
Våga 57°59′0″N 7°3′0″E / 57.98333°N 7.05000°E / 57.98333; 7.05000 (Våga) 4521 Lindesnes komm.svg Lindesnes
Vågsbygda 4624 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Yksnedal 58°36′0″N 6°44′0″E / 58.60000°N 6.73333°E / 58.60000; 6.73333 (Yksnedal) 4440 Sirdal komm.svg Sirdal
Ytre Hægeland 58°15′0″N 7°46′0″E / 58.25000°N 7.76667°E / 58.25000; 7.76667 (Ytre Hægeland) 4715 Vennesla komm.svg Vennesla
Ytre Øydna 58°22′0″N 7°21′0″E / 58.36667°N 7.35000°E / 58.36667; 7.35000 (Ytre Øydna) 4525 Audnedal komm.svg Audnedal
Øvre Sirdal 4440 Sirdal komm.svg Sirdal
Øvre Øydna 58°24′0″N 7°21′0″E / 58.40000°N 7.35000°E / 58.40000; 7.35000 (Øvre Øydna) 4529 Audnedal komm.svg Audnedal
Øyestranda (Øye) 58°18′0″N 6°55′0″E / 58.30000°N 6.91667°E / 58.30000; 6.91667 (Øyestranda) 4484 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Øyslebø 58°10′0″N 7°33′0″E / 58.16667°N 7.55000°E / 58.16667; 7.55000 (Øyslebø) 4532 Marnardal komm.svg Marnardal
Ågedalstøi 4525 Audnedal komm.svg Audnedal
Ålefjær 58°14′0″N 8°2′0″E / 58.23333°N 8.03333°E / 58.23333; 8.03333 (Ålefjær) 4634 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Ålo 58°3′0″N 7°42′0″E / 58.05000°N 7.70000°E / 58.05000; 7.70000 (Ålo) 4640 Søgne komm.svg Søgne
Åmland 58°22′0″N 6°59′0″E / 58.36667°N 6.98333°E / 58.36667; 6.98333 (Åmland) 4480 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Åmli 4440 Sirdal komm.svg Sirdal
Åmot 4480 Kvinesdal komm.svg Kvinesdal
Åpta 4550 Farsund komm.svg Farsund
Åshamn 4625 Kristiansand komm.svg Kristiansand
Åvik 4521 Lindesnes komm.svg Lindesnes

RujukanSunting

  • Statens kartverk, penyunting (1996). Kunnskapsforlagets store Norgesatlas. Oslo: Kunnskapsforlaget. ISBN 82-573-0742-4.
  • "Directory of Cities and Towns in Vest-Agder Fylke, Norway". Global Gazetteer Version 2.1. Falling Rain Genomics, Inc. 2004. Dicapai pada 2006-05-14.
  • Statistics Norway (1 January 2005). "Urban settlements. Population and area, by municipality". Petikan journal memerlukan |journal= (bantuan)
  • Statens kartverk (2003). "Map service (Kvasir)". Dicapai pada 2006-05-14.
  • Støverud, Henning (2001). "Postal code search". Dicapai pada 2006-05-14.

Pautan luarSunting