Evie Tamala

Pelakon dan penyanyi wanita Indonesia

Cucu Suryaningsih atau lebih dikenali sebagai Evie Tamala (lahir di Tasikmalaya, Jawa Barat, 23 Jun 1969; umur 51 tahun) merupakan seorang penyanyi dan pelakon Indonesia yang berketurunan Sunda.

Evie Tamala
Kelahiran
Cucu Suryaningsih

(1969-06-23) 23 Jun 1969 (umur 51)
Nama lainEvie Tamala
Pekerjaan
Tahun aktif1987 – kini
PasanganHeru
Malik
Kerjaya muzik
GenreDangdut
InstrumenVokal
Syarikat rakaman
Music Plus
Musica Studio's
MSC Plus
Blackboard Indonesia
GP Records

DiskografiSunting

  1. Tang Ting Tong Der (1988)
  2. Dokter Cinta (1989)
  3. Hari-Hari Cinta (1990)
  4. Aduh Sayang (1991)
  5. Rambut (1992)
  6. Kangmas (1994)
  7. Rembulan Malam (1994)
  8. Selamat Malam (1995)
  9. Duka & Lukaku (1996)
  10. Suara Hati (1997)
  11. Best Of The Best Evie Tamala (1999)
  12. Kasmaran (1999)
  13. Album Cinta (2000)
  14. Best Of The Best Evie Tamala - AMI Sharp Award (2000)
  15. Kerinduan (2001)
  16. Asmara (2002)
  17. Selamat Datang Cinta (2005)
  18. Getar Suara Hati (2006)
  19. Indahnya (2006)

Pautan luarSunting