Mirnawati

Pelakon dan penyanyi wanita Indonesia

Mirnawati (lahir 15 Mei 1971; umur 52 tahun) adalah seorang penyanyi dangdut dan pelakon wanita Indonesia yang cukup prolifik pada era 90-an. Beliau terkenal menerusi lagu "Jeritan Hati"

Mirnawati
Latar belakang
Lahir (1971-05-15) 15 Mei 1971 (umur 52)
 Indonesia
Jenis Muzik Dangdut
Pekerjaan
Instrumen vokal
Tahun aktif 1987–kini
Syarikat rakaman MSC Records
Blackboard
GP Records
Virgo Ramayana Records
Akurama Records
Alunan Senada Records
Anak Devina Kinsky

Diskografi sunting

Album solo[1] sunting

  • Jeritan Hati (1988, MSC Records)
  • Kelakuan (1990, MSC Records)
  • Untuk Siapa (1991, Virgo Ramayana Records)
  • Fitnah (1992, Virgo Ramayana Records)
  • Jangan Kau Siksa (1996, Akurama Records)
  • Airmata Pengantin (1996, Akurama Records)
  • Keputusanku (1997, Akurama Records)
  • Jangan Sakiti Hatinya (1997, Akurama Records)
  • Benang-benang Merah (1997, Akurama Records)
  • Dangdut Murni (2002, Alunan Senada Records)
  • Asmara Kita (2005)

Album himpunan bersama sunting

  • 4 Bintang Dangdut Remaja (1990)
  • Maafkanlah (1991, menyanyikan lagu "Maafkanlah" bersama Mega Mustika, ""Sama-sama Rindu" bersama Ali Usman, dan "Insan Pendusta")

Single[2] sunting

  • "Bukan Benci Bukan Dendam" (2019)
  • "Lebih Baik Ku Tak Tahu" (2019)
  • "Patah Hati" (2021)
  • "Di Ambang Frustasi" (2021)
  • "Jangan Tawarkan Cinta" (2021)
  • "Ra Bakal Ilang" (2021)

Pautan luar sunting

Rujukan sunting

  1. ^ Mirnawati di kasetlalu.com, dicapai 26 September 2021
  2. ^ Mirnawati itunes, dicapai 26 September 2021