Abdul Majeed Abdullah

Abdul Majeed Abdullah (Bahasa Arab: عبد المجيد عبد الله; lahir di Jizan, Arab Saudi, 3 Ogos 1962; umur 59 tahun) merupakan seorang penyanyi, penulis lagu, dan pelakon Arab Saudi.

Abdul Majeed Abdullah
عبد المجيد عبد الله
Abdul Majid Abdullah.jpg
Latar belakang
GenreMuzik Arab
Pekerjaan
InstrumenVokal
Tahun aktif1984 – kini
Syarikat rakaman

DiskografiSunting

AlbumSunting

  • Rayeg (2000)
  • Yataib el Galb (2000)
  • The Best of Jalsahs (2000)
  • Inta al Aziz (2000)
  • Best Of (2001)
  • Raheeb (2001)
  • Rouhi Tehibbak (2001)
  • Ostaz Ishq (2001)
  • Abdul Majeed Abdullah (2004)
  • Layalina (2004)
  • Ghali (2004)
  • El Hob el Jedeed (2005
  • Ensan Aktar (2006)
  • A'azz el Naz (2006)
  • Al Hob al Jadid (2006)
  • Haflet Jedda 2007 (2007)
  • Melyon Khater (2008)

Single & EPSunting

  • "Live 2004" (2004)
  • "Tanakud"
  • "Hala Bish"

Pautan luarSunting