Tamer Hosny

Tamer Hosny Sherif Abbas Farghaly (Bahasa Arab: تامر حسني شريف عباس فرغلي; lahir di Kaherah, Mesir, 16 Ogos 1977; umur 44 tahun) merupakan seorang penyanyi, pelakon, penulis lagu, komposer, penerbit filem, dan pengarah filem Mesir.

Tamer Hosny
تامر حسني
Tamer Hosny
Latar belakang
Nama lahir Tamer Hosny Sherif Abbas Farghaly
تامر حسني شريف عباس فرغلي
Nama lain Tamer Hosny
Lahir (1977-08-16) 16 Ogos 1977 (umur 44)
Mesir Kaherah, Mesir
Jenis Muzik Muzik Arab
Pekerjaan
Instrumen
Tahun aktif 2002 – kini
Syarikat rakaman

DiskografiSunting

Tahun Album Rumah Terbitan
2004 Hob Free Music "Nasr Mahrous"
2006 Enayyah Bethebbak Free Music "Nasr Mahrous"
2007 Ya Bint El Aih Free Music "Nasr Mahrous"
2007 El Gana Fi Byotna Free Music "Nasr Mahrous"
2008 Arrab Kaman Free Music "Nasr Mahrous"
2009 Ha'esh Hayaty Mazzika
2010 Ikhtart Sah Mazzika
2011 Elly Gai Ahla Mazzika
2013 Bahebak Enta Free Music "Nasr Mahrous"
2014 180° Rotana
2016 Omry Ebtada Rotana
2018 Eish Besho'ak Tamer Hosny Production
2020 Khaleek Fulazy Rotana

Pautan luarSunting