Asfan Shah adalah seorang penyanyi dan penggubah lagu di Malaysia yang dikenali menerusi lagu Terhenti Di Sini.

Asfan Shah
KelahiranNorasfan Shah Shah Rudin
(1985-09-27) 27 September 1985 (umur 34)
PekerjaanPenyanyi, penggubah lagu
Tahun aktif2011 - sekarang
AnakHaytham Shah
Kerjaya muzik
InstrumenVokal
Syarikat rakaman
Rusa Music

DiskografiSunting

Lagu-laguSunting

  • Terhenti Di Sini (2011)
  • Takkan Playboy Lagi (2012)
  • Tak Cuba Kembali (2012)
  • Alasan Untuk Bahagia (2013)
  • Maafkan Aku (2014)
  • Semua Tentang Kita (2015)
  • 143 (Aku Cinta Kamu) (2016)
  • Alasan Untuk Bahagia 2016 (duet bersama Kamasastra) (2016)
  • Maafkan Aku (Akustik) (2016)
  • Kisah Cinta (2016)
  • Sumpah Cintaku (2017)
  • Fatamorgana Cinta (2018)

Lagu lainSunting

  • #Peristiwa (bersama Sofazr & RJ) (2014)
  • Sungguh Mencinta (bersama Qanda) (2017)

Lagu PerayaanSunting

  • Semua Tentang Raya (2017)

Anugerah dan pencapaianSunting

Tahun Anugerah Kategori Pencalonan Keputusan
2018 Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2017 Penyanyi Lelaki Popular N/A Dicalonkan

Pautan luarSunting