Buka menu utama

Senarai saluran DirecTV

rencana senarai Wikimedia

Berikut merupakan saluran-saluran yang terdapat di DirecTV mengikut pakej.

Isi kandungan

Saluran DirecTVSunting

Saluran telestrialSunting

FilemSunting

DokumentariSunting

MasakanSunting

Kanak-kanakSunting

SukanSunting

HiburanSunting

BeritaSunting

MuzikSunting

AntarbangsaSunting

NOTA: Tersedia dalam bahasa asli dan bahasa Inggeris

ReligiSunting

TionghoaSunting

Saluran lokal yang disediakan DirecTVSunting

Akan datangSunting

Saluran definisi tinggiSunting

Beberapa saluran DirecTV disiarkan dalam jenis saluran berdefinisi tinggi (HDTV), sepeti yang terlihat di jadual di bawah.

Nama saluran Negara asal Jenis saluran Dilancarkan
ABC HD   Australia Antarabangsa 2003 (ditutup pada tarikh 22 Julai 2010)
  Amerika Syarikat Televisyen 2001
ESPN HD   Amerika Syarikat Sukan 2003
BBC HD   Great Britain Antarabangsa 15 Mei 2007
BBC America HD   Amerika Syarikat Variasi 2009
ITV1 HD   Great Britain Antarabangsa 7 Jun 2008
ITV2 HD   Great Britain Antarabangsa 7 Oktober 2010
ITV3 HD   Great Britain Antarabangsa 15 November 2010
ITV4 HD   Great Britain Antarabangsa 15 November 2010
Cartoon Network HD   Amerika Syarikat Kanak-kanak 15 Oktober 2007
CBS HD   Amerika Syarikat Televisyen terestrial 2003
Discovery HD & HD Theater   Amerika Syarikat Dokumentari 2002
National Geographic Wild HD   Amerika Syarikat Dokumentari 2007 di Asia, 2010 di Amerika Syarikat
Disney Channel HD   Amerika Syarikat Kanak-kanak September 2008
CMT HD   Amerika Syarikat Muzik Januari 2006
TVB HD Jade   Hong Kong Saluran Berbahasa Cina 31 Disember 2007
CNN HD   Amerika Syarikat Berita September 2007
Fox HD   Amerika Syarikat Televisyen terestrial 12 September 2004
Fox News HD   Amerika Syarikat Berita 1 Mei 2008
National Geographic Channel HD   Amerika Syarikat Dokumentari Januari 2006
Animal Planet HD   Amerika Syarikat Dokumentari 1 September 2007
Science Channel HD   Amerika Syarikat Dokumentari 1 September 2007
MTV HD   Amerika Syarikat Muzik Januari 2007
VH1 HD   Amerika Syarikat Muzik Mac 2007
Nickelodeon HD   Amerika Syarikat Kanak-kanak Mac 2007
FSN HD   Amerika Syarikat Sukan 2008
Eurosport HD   Perancis Sukan 25 Mei 2008
RTL HD +   Jerman Antarabangsa Mei 2009
NHK Hi-Vision   Jepun Antarabangsa Julai 2003
Seven HD   Australia Antarabangsa 15 Oktober 2007 (ditutup pada tarikh 25 September 2010)
One (saluran TV Australia)   Australia Antarabangsa 16 Disember 2007 (dilancarkan semula pada tarikh 26 Mac 2009)
GEM   Australia Antarabangsa 17 Mac 2008 (dilancarkan semula pada tarikh 26 September 2010)
PBS-HD   Amerika Syarikat Televisyen terestrial Julai 2006
Rai HD   Itali Antarabangsa 17 Mac 2008
NBC HD   Amerika Syarikat Televisyen terestrial Januari 2006
CNBC HD +   Amerika Syarikat Berita 10 Oktober 2007
HD aTV   Hong Kong Saluran Berbahasa Cina 31 Disember 2007
CCTV-HD   China Saluran Berbahasa Cina 31 Disember 2007
TBN HD   Amerika Syarikat Religi 15 Disember 2009
ABC Family HD   Amerika Syarikat Hiburan Januari 2008
Spike HD   Amerika Syarikat Hiburan Mac 2007
Syfy HD (dahulu Sci Fi HD)   Amerika Syarikat Dokumentari 3 Oktober 2007
USA Network HD   Amerika Syarikat Hiburan 3 Oktober 2007
Disney XD HD (dahulu Toon Disney HD   Amerika Syarikat Kanak-kanak 2008
Sleuth HD   Amerika Syarikat Hiburan Mei 2007
Universal HD (dahulu Bravo HD +)   Amerika Syarikat Hiburan Disember 2004
Bravo HD   Amerika Syarikat Hiburan 3 Oktober 2007
HBO HD   Amerika Syarikat Filem 3 Oktober 2005
Cinemax HD   Amerika Syarikat Filem 1 September 2008
Starz HD   Amerika Syarikat Filem Mac 2005
BET HD   Amerika Syarikat Hiburan 6 Jun 2003
Encore HD   Amerika Syarikat Filem 2003 (ditutup tahun 2006 dan dilancarkan semula tahun 2008)
BBC Knowledge in 16:9   Great Britain Dokumentari 3 Mei 2007
History HD   Amerika Syarikat Dokumentari 3 Oktober 2007
Lifetime HD   Amerika Syarikat Hiburan Disember 2006
Ion HD   Amerika Syarikat Televisyen terestrial 16 Mac 2009
A & E HD   Amerika Syarikat Hiburan 4 September 2006
truTV HD (dahulu Court TV HD)   Amerika Syarikat Hiburan 1 Mac 2007
The CW HD   Amerika Syarikat Televisyen terestrial 5 Mei 2008
Telemundo HD   Amerika Syarikat Televisyen terestrial 23 April 2008
The Biography Channel   Amerika Syarikat Dokumentari 3 Oktober 2008
Hallmark Channel HD   Amerika Syarikat Hiburan 1 Februari 2010
Hallmark Movie Channel HD   Amerika Syarikat Filem 2 April 2008
MyNetworkTV HD   Amerika Syarikat Televisyen terestrial 1 Jun 2008
Planet Green HD (dahulu Discovery Home HD)   Amerika Syarikat Dokumentari 3 Oktober 2007
G4 HD   Amerika Syarikat Hiburan 8 Disember 2008
Style HD   Amerika Syarikat Hiburan 3 Mei 2008
FTV HD   Perancis Antarabangsa Oktober 2008
E! HD   Amerika Syarikat Hiburan 8 Disember 2009
Golf Channel HD   Amerika Syarikat Sukan Januari 2007
AXN HD   Singapura
  Sepanyol
Antarabangsa 6 Julai 2006
C-SPAN HD   Amerika Syarikat Berita Januari 2007
Animax HD   Jepun Antarabangsa 6 Julai 2006
Canal + HD   Perancis Antarabangsa 6 November 2006
QVC HD   Amerika Syarikat Hiburan Mei 2009
The Wather Channel HD   Amerika Syarikat Berita 26 September 2007
MSNBC HD   Amerika Syarikat Berita 29 Jun 2009
AMC HD   Amerika Syarikat Filem 3 Julai 2009
TBS HD   Amerika Syarikat Televisyen terestrial 6 Mac 2008
HSN HD   Amerika Syarikat Hiburan Ogos 2009
HLN HD   Amerika Syarikat Berita 29 Jun 2009
Food Network HD   Amerika Syarikat Kuliner 31 Mac 2008
HGTV HD   Amerika Syarikat Hiburan
TNT HD   Amerika Syarikat Hiburan 5 Julai 2008
MGM HD   Amerika Syarikat Filem 10 Oktober 2007
FX HD   Amerika Syarikat Hiburan 15 Oktober 2007
TCM HD   Amerika Syarikat Filem Jun 2009
WGN America HD   Amerika Syarikat Televisyen terestrial 19 Julai 2008

Saluran 3DSunting

Nama saluran Negara asal Jenis saluran Dilancarkan
3net   Amerika Syarikat Dokumentari 13 Februari 2011
N3D   Amerika Syarikat Variasi 1 Julai 2010
Xfinity 3D   Amerika Syarikat Variasi 20 Februari 2011
ESPN 3D   Amerika Syarikat Sukan 11 Jun 2010
Sky 3D   United Kingdom Antarabangsa 3 April 2010

RujukanSunting

Pautan luarSunting

RujukanSunting