Buka menu utama

Senarai negara berdasarkan penembusan 4G LTE

rencana senarai Wikimedia

Berikut merupakan senarai negara berdasarkan penembusan 4G LTE. Jadual-jadual di bawah menunjukkan langganan 4G LTE berdasarkan populasi sesebuah negara.

Ranking November 2016Sunting

Jadual di bawah menunjukkan senarai negara atau wilayah berdasarkan liputan 4G LTE, yang dikenal pasti oleh OpenSignal.com pada November 2016. [1]

Ranking Negara/Wilayah Penembusan
1   Korea Selatan 96%
2   Jepun 92%
3   Lithuania 85%
4   Hong Kong 84%
5   Belanda 84%
6   Singapura 83%
7   Norway 82%
8   Kuwait 82%
9   Sweden 81%
10   Amerika Syarikat 81%
11   Qatar 81%
12   Hungary 80%
13   Australia 79%
14   Taiwan 78%
15   Finland 76%
16   Emiriah Arab Bersatu 76%
17   Kanada 75%
18   Estonia 75%
19   China 74%
20   Bahrain 74%
21   Slovenia 74%
22   Republik Czech 73%
23   Latvia 73%
24   India 72%
25   Switzerland 71%
26   Denmark 71%
27   Belgium 70%
28   Thailand 70%
29   Sepanyol 67%
30   Peru 67%
31   Austria 66%
32   Portugal 66%
33   Georgia 65%
34   Luxembourg 65%
35   Brunei 64%
36   Mexico 64%
37   Slovakia 64%
38   Arab Saudi 63%
39   Argentina 63%
40   Afrika Selatan 63%
41   Bulgaria 63%
42   Malaysia 63%
43   Croatia 62%
44   Oman 62%
45   Panama 62%
46   Albania 61%
47   Iceland 61%
48   Maghribi 60%
49   Colombia 60%
50   Greece 60%
51   Indonesia 59%
52   Jordan 58%
53   Romania 58%
54   United Kingdom 58%
55   New Zealand 58%
56   Chile 58%
57   Israel 58%
58   Jerman 57%
59   Poland 57%
60   Guatemala 57%
61   Kemboja 55%
62   Itali 54%
63   Brazil 54%
64   Tunisia 54%
65   Venezuela 53%
66   Costa Rica 53%
67   Turki 53%
68   Pakistan 53%
69   Republik Dominika 52%
70   Kazakhstan 52%
71   Perancis 49%
72   Rusia 49%
73   Iran 48%
74   Filipina 45%
75   Ireland 43%
76   Ecuador 42%
77   Lubnan 41%
78   Sri Lanka 40%

Ranking Suku ke-4 2015Sunting

Jadual di bawah menunjukkan senarai negara atau wilayah berdasarkan liputan 4G LTE, yang dikenal pasti oleh OpenSignal.com pada suku ke-4, 2015. [2]

Ranking Negara/Wilayah Penembusan
1   Korea Selatan 97%
2   Jepun 90%
3   Hong Kong 86%
4   Kuwait 85%
5   Belanda 84%
6   Singapura 83%
7   Amerika Syarikat 81%
8   Uruguay 81%
9   Hungary 79%
10   Taiwan 79%
11   Norway 79%
12   Qatar 79%
13   Sweden 79%
14   Estonia 78%
15   Emiriah Arab Bersatu 76%
16   China 76%
17   Kanada 76%
18   Kazakhstan 75%
19   Finland 75%
20   Australia 75%
21   Slovenia 73%
22   Latvia 71%
23   Denmark 70%
24   Switzerland 69%
25   Portugal 67%
26   Peru 66%
27   Austria 66%
28   Belgium 66%
29   Jordan 65%
30   Republik Czech 65%
31   Arab Saudi 65%
32   Georgia 64%
33   Slovakia 64%
34   Bolivia 61%
35   Mexico 61%
36   Romania 61%
37   Poland 61%
38   Maghribi 60%
39   Afrika Selatan 60%
40   Sepanyol 59%
41   Colombia 59%
42   Pakistan 58%
43   Greece 57%
44   Puerto Rico 57%
45   Venezuela 57%
46   Guatemala 57%
47   Itali 57%
48   Thailand 56%
49   Jerman 56%
50   Malaysia 55%
51   Rusia 55%
52   Oman 54%
53   New Zealand 54%
54   Republik Dominika 53%
55   United Kingdom 53%
56   Brazil 53%
57   Iran 52%
58   Israel 52%
59   Argentina 51%
60   Perancis 51%
61   Bulgaria 50%
62   India 49%
63   Chile 47%
64   Ireland 44%
65   Filipina 43%
66   Ecuador 41%
67   Costa Rica 41%
68   Sri Lanka 39%

Ranking Suku ke-3 2015Sunting

Jadual di bawah menunjukkan senarai negara atau wilayah berdasarkan liputan 4G LTE, yang dikenal pasti oleh OpenSignal.com pada suku ke-3, 2015.

[3]

Ranking Negara/Wilayah Penembusan
1   Korea Selatan 97%
2   Jepun 90%
3   Hong Kong 86%
4   Kuwait 86%
5   Singapura 84%
6   Uruguay 84%
7   Kazakhstan 81%
8   Belanda 80%
9   Bahrain 79%
10   Amerika Syarikat 78%
11   Sweden 78%
12   China 76%
13   Qatar 75%
14   Australia 74%
15   Estonia 74%

Ranking 2013Sunting

Jadual di bawah menunjukkan senarai negara atau wilayah berdasarkan liputan 4G LTE, yang dikenal pasti oleh Juniper Networks pada 2013 dan diterbitkan oleh Bloomberg.[4][5]

Ranking Negara/Wilayah Penembusan
1   Korea Selatan 86.0%
2   Jepun 21.3%
3   Australia 21.1%
4   Amerika Syarikat 19.0%
5   Sweden 14.0%
6   Kanada 8.0%
7   United Kingdom 5.0%
8   Jerman 3.0%
9   Rusia 2.0%
10   Filipina 1.0%
11   Colombia 1.0%

Lihat jugaSunting

RujukanSunting