Senarai saluran Astro NJOI

Informasi terkini mengenai saluran Astro NJOI sedia ada dan terbaru.

Berikut merupakan saluran-saluran yang terdapat di Astro NJOI.[1]

Saluran televisyen

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini adalah saluran SD dan boleh didapati oleh semua pelanggan.

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini adalah saluran HD dan hanya didapati oleh pelanggan HD Box dan NJOI HD sahaja.

Aneka Melayu

Saluran Nama Percuma Prabayar
101HD TV1    
102HD TV2    
103 TV3    
104HD Astro Ria    
105HD Astro Prima    
106HD Astro Oasis    
107HD Astro Warna    
108HD Astro Citra    
112HD Astro Rania    
113HD Astro Aura    
114HD TV AlHijrah    
116HD Colors Hindi    
122HD TVS    
123HD Awesome TV    
125 Astro Prima*  a  
126 Astro Oasis*  a  
130HD Jom Ngaji    
131HD Filem Mantap    
132HD Drama Hebat    
133HD Drama Hotpot    
134HD Lawak Sentral    
135HD Travel & Taste    
136HD Oh My Ceria!    
146HD OKEY    
147 DidikTV KPM    
148 8TV    
149 TV9    

*Bakal ditamatkan secara berperingkat antara bulan Mei hingga Julai 2024.

Aneka India

Saluran Nama Percuma Prabayar
201HD Astro Vaanavil    
202HD Astro Vinmeen HD    
203HD Astro Vellithirai    
211HD Sun TV    
212HD Sun Music    
214 Adithya TV    
215HD Sun News    
216HD KTV    
217HD Sun Life    
221HD Star Vijay    
222HD Colors Tamil    
223HD Zee Tamil    
241HD Astro Box Office Movies Thangathirai    
251HD Zee Cinema    
261 Astro Vaanavil*  a  

*Bakal ditamatkan secara berperingkat antara bulan Mei hingga Julai 2024.

Aneka Cina

Saluran Nama Percuma Prabayar
300HD iQIYI    
305HD TVB Classic    
306HD Astro AEC    
308HD Astro QJ    
309HD Celestial Movies    
310HD TVB Jade    
311HD Astro AOD    
316HD CTi Asia    
317HD TVB Entertainment News    
319HD TVB Xing He    
320HD TVBS Asia    
321 Celestial Classic Movies  a  
325HD Phoenix Chinese Channel    
326HD Phoenix InfoNews Channel    
333HD Astro Hua Hee Dai    
335HD CCTV-4    
346 Astro AEC*  a  
375 CCTV-4*  a  

*Bakal ditamatkan secara berperingkat antara bulan Mei hingga Julai 2024.

Korea & Jepun

Saluran Nama Percuma Prabayar
392HD KBS World    
393HD ONE    
395HD tvN    
396HD K-Plus    

Filem

Saluran Nama Percuma Prabayar
401HD HITS Movies    
404HD BOO    
411HD HBO    
412HD Cinemax    
413HD Showcase    
414HD HBO Family    
415HD HBO Hits    
416HD tvN Movies    

Berita

Saluran Nama Percuma Prabayar
501HD Astro Awani    
502 Bernama TV    
503HD CGTN    
513HD Al Jazeera English    
515HD CNA    
531 Astro Awani*  a  

*Bakal ditamatkan secara berperingkat antara bulan Mei hingga Julai 2024.

Pembelajaran

Saluran Nama Percuma Prabayar
550HD Love Nature    
552HD Discovery    
553HD Discovery Asia    
554HD BBC Earth    
555HD History    
556HD Animal Planet    

Kanak-kanak

Saluran Nama Percuma Prabayar
603HD Astro Tutor TV    
611HD Astro Ceria    
612HD DreamWorks    
615HD Cartoon Network    
616HD Nickelodeon    
617HD Nick Jr.    
618HD Moonbug    
620HD CBeebies    

Aneka Inggeris

Saluran Nama Percuma Prabayar
701HD AXN    
702HD HITS Now    
703HD Lifetime    
706HD HITS    
707HD TLC    
708HD Food Network    
709HD Asian Food Network    
712HD Warner TV    
714HD Crime + Investigation    
715HD HGTV    
716HD DMAX    
717HD BBC Lifestyle    

Sukan

Saluran Nama Percuma Prabayar
801HD Astro Arena    
802HD Astro Arena 2    
803HD Astro Arena Bola    
804HD Astro Arena Bola 2    
810HD SPOTV2    
811HD Astro SuperSport    
812HD Astro SuperSport 2    
813HD Astro SuperSport 3    
814HD Astro SuperSport 4    
815HD W-Sport    
816HD SPOTV    
817HD beIN Sports 2    
818HD beIN Sports    
819HD beIN Sports 3    
820HD Eurosport    
821HD WWE Network    
822HD Golf Channel    
823HD Premier Sports    
824HD Astro Cricket    
831 Astro Arena*  a  

*Bakal ditamatkan secara berperingkat antara bulan Mei hingga Julai 2024.

Saluran tambahan

Saluran Nama Catatan
472HD Astro First Perlu menempah filem di Portal Astro First (480) atau aplikasi My NJOI
473HD
474HD
475HD
476HD
477HD
478HD
479HD
482HD
483HD
484HD
485HD
486HD
487HD
488HD
489HD

Perkhidmatan interaktif

Saluran Nama
200 Portal Prabayar NJOI
480 Portal Astro First

Saluran khas

  • Dipertontonkan secara percuma atau berbayar untuk masa yang terhad.
Saluran Nama Tempoh siaran Percuma Prabayar
808HD SPOTV Stadia 12 Jun - 31 Jul 2024    
809HD SPOTV2 Stadia    

Sooka Eksklusif

  • Saluran-saluran ini tersedia ditonton secara eksklusif di aplikasi Sooka dengan percuma.
Nama
TAYO+
K-Popcorn
Gusto TV
Infamous TV
Tastemade
Edge Sport
MTRSPT1
ESTV
YRF Music
Bollywood Prime

Saluran radio

Saluran Nama SYOK
852 Hitz  
853 MY  
854 Lite  
855 Mix  
856 Era  
857 Sinar  
858 Melody  
859 Raaga  
860 SYOK Classic Rock  
861 SYOK Gold  
862 SYOK Opus  
863 Gegar  
864 SYOK India Beat  
865 SYOK Jazz  
866 SYOK Osai  
867 SYOK Bayu  
868 SYOK Kenyalang  
869 Nasional FM  
870 Sabah V FM  
871 Wai FM  
872 Traxx FN  
873 Minnal FM  
874 Ai FM  
875 Asyik FM  
876 Zayan  
877 Go Xuan  

SYOK Eksklusif

Nama
Astro Awani Radio
KBS World Radio
Boom! Radio
Red Radio
Rakita
AFO Radio
AFO Radio - Chinese
Radio Masti 24X7
MYX Radio
MOR Entertainment
TeleRadyo
SYOK Relaxing Music
SYOK Best Kids Song
SYOK Konfest
SYOK Incubus
SYOK Hiphop & Rap

Rujukan

↑a  Saluran-saluran yang mempunyai simbol ini hanya percuma untuk pelanggan lama (sebelum 28 April 2021) sahaja.

Pautan luar